Již na konci dubna jsme informovali o rozhodnutí zrušit ubytovnu v Palkovické ulici. Víceméně tak bylo rozhodnuto na popud obyvatel bydlících v bezprostředním okolí.

„Ulevit by se mělo i obyvatelům v okolí, kteří trpěli vykrádáním sklepů, rozbíjením oken a dalšími problémy," zastal se obyvatel primátor Michal Pobucký.

K opuštění budovy mělo dojít k prvnímu červnovému dni, a jak bylo řečeno, tak se také stalo. „Ubytovna je v současné době prázdná, ukončení činnosti proběhlo hladce a byl splněn jeden z bodů Programového prohlášení koalice," uvedl náměstek primátora Jiří Kajzar.

Lokalita přehrady Olešná je v létě častým cílem rekreantů. Nejvíce láká aquapark. Ilustrační foto.
Kempaře čekají na Olešné změny

Prostory by byla škoda nevyužít, proto se magistrát ve Frýdku-Místku rozhodl pro vícero využití. „Rada města schválila záměr pronajmout areál kasáren za účelem vybudování a provozování zábavně-naučného parku," prozradila jedno z mnoha využití mluvčí magistrátu Jana Matějíková.

„Objekt budeme nabízet na různé využití zejména kanceláře, dílny nebo krátkodobé ubytování např. pro stavebníky obchvatu," dodal Jiří Kajzar.

Ve Frýdku-Místku nadále zůstává osm ubytovacích jednotek a ani jedna nepatří městu. Ani ubytovna v Palkovické ulici nepatřila městu, od roku 2011 byla provozována soukromým majitelem. „Problémem je, že se o ubytovny nestará město, ale soukromý sektor, který je devastuje," myslí si o provozování ubytoven soukromým vlastníkem jeden z občanů Frýdku-Místku.

Takto sprejeři vyzdobili podchod pod Hlavní třídou v Místku. Ilustrační foto.
Sprejeři tentokrát ve Frýdku ozdobí nájezd u Polárky