Obec totiž získala dotaci na první ze dvou etap vzdělávacího, herního a volnočasového projektu s názvem Stezka zbojníků, která dále rozšíří a zatraktivní infrastrukturu u Lomňanského muzea poblíž naučné stezky Mionší.

Téměř šestisettisícová dotace má pokrýt pětaosmdesát procent nákladů. V centru Dolní Lomné vznikne lanové centrum, lezecká stěna, skluzavky, průlezky i některé další atrakce.

Už od loňského května funguje v Dolní Lomné nové informační centrum s venkovním dětským koutkem a posezením. Poskytuje informace o obci, regionu, o možnostech trávení volného času, doporučených trasách, kulturních a sportovních akcích a dále drobné výrobky lidových řemesel.

Nachází se nedaleko pralesa Mionší, do kterého je to také vhodné vstupní místo. Návštěvníky navede také na zemědělský dvorek s kolibou a Stezku dávných horalů. Stezka vede po nově vyznačené trase okolo chaty Polana na hřeben Malé Kykuly. Trasa měří přibližně čtyři kilometry a na sedmi zastaveních nabídne nahlédnutí na zdejší krajinu očima horalů, kteří v lokalitě žili před sto lety. Vedle příběhů o krajině a lidech nabízí krásné výhledy.