„Samozřejmě ne každý je z toho nadšený, ale nebyla ani jedna stížnost. Naopak, setkáváme se s pochopením, rodiče v podstatě oceňují to, že se snažíme zabezpečit výuku," řekla minulý týden redakci ředitelka 6. ZŠ v Třinci Halina Franková.

Školu navštěvuje 534 žáků v pětadvaceti třídách. Složité to má zejména první stupeň. „Kvůli stavbě čtrnáct tříd ,vyvážíme´, ráno vyjíždějí tři autobusy na okolní školy, se kterými jsme se domluvili na zapůjčení tříd. Výuka jede normálně podle rozvrhu. Děláme maximum, co jsme udělat mohli, a snažíme se, aby děti byly v pohodě. Chodí na ráno i do družiny," konstatovala Halina Franková.

Pro druhý stupeň, který zůstal ve svém pavilonu, byl vytvořen provizorní vchod, aby žáci „absolutně" nechodili přes staveniště. „Ten vstup je trošku nešťastný," soudí zastupitel Kamil Turek. Podle ředitelky je však důležité hlavně to, že žáci nejsou vystaveni nebezpečí. „Máme posílené i dozory," zdůraznila.

Podle Daniela Fojcika, šéfa třineckého investičního odboru, se měl pavilon B předávat už k poslednímu září. To, zda to stavbaři dodrží, Halina Franková ve čtvrtek nekomentovala. „Co stihnou a co ne, to není otázka na mě," prohlásila. Podle ní se v rámci školy jedná o zcela ojedinělou investici. „Několik staveb jsme tu měli, zažila jsem opravy některých pavilonů, ale toto je opravdu nejnáročnější akce," shrnula s tím, že práce začaly už v červenci.

„Je to tak velká stavba, že se nedala stihnout v průběhu prázdnin," vysvětlovala nedávno zastupitelům i třinecká starostka Věra Palkovská.