V neděli 24. září proběhl v Třinci na náměstí Svobody další ročník benefičního koncertu Srdce Evropy. Již tradičně spojil dobročinnost, skvělou zábavu a kvalitní muziku. Vybralo se zde rekordních 282 726 korun.

„Letošní ročník se z velké míry nesl ve znamení vyhořelého kostelíku v Gutech, na jehož obnovu mohli lidé přispět libovolným finančním darem do připravené pokladničky nebo zakoupením speciální samolepky,“ řekla mluvčí Šárka Szlaurová.

Koncert podpořil svou přítomností i biskup ostravsko-opavské diecéze František Václav Lobkowicz, který z rukou starostky města Věry Palkovské převzal symbolické šeky od sponzorů.

Deník - Naši prvňáci
Ve středu představíme prvňáčky z Fryčovic
Zámek v Hnojníku.
Obec chce získat hnojnický zámek

Na obnovu kostelíku poputuje částka 175 tisíc korun, z čehož do pokladničky přispěli lidé 10 455 korun.

„Každý rok chceme na této akci naše občany už od těch nejmenších potěšit, pobavit a zároveň pomoci potřebným. Letošní ročník koncertu se nesl v duchu obnovy gutského kostelíku. Chtěla bych vyjádřit poděkování všem sponzorům za finanční dary a samozřejmě také všem lidem dobré vůle, kteří přispěli na dobrou věc,“ uvedla starostka Věra Palkovská.

Další finanční dary od sponzorů poputují jako každý rok na dobročinné účely a podpoří záslužnou činnost místních neziskových a příspěvkových organizací. O výtěžek se podělí Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých v Třinci, Domov Sosna a Dům sv. Josefa v Ropici. Část výtěžku bude věnována i spolku Nikdy nejsi sám, který sdružuje rodiče dětí s postižením, a poslouží dalším charitativním účelům.

V bohatém programu pobavil děti Michal Nesvadba, o hudbu se postaral zpěvák Pavel Callta, Radek Žalud nebo Michal Hrůza se svou kapelou Hrůzy.

Ilustrační foto.
Regionální kostely přilákaly více než 93 tisíc návštěvníků