Souběžně se v ulici Noremská a městských částech Kamenec a Vyhlídka podařilo sanovat stávající komunikace i postavit cesty zcela nové. Jde o druhou fázi projektu Čistá Odra, který postupně spojil exponované beskydské turistické destinace, město Frýdlant nad Ostravicí a sousední obec Ostravici. „Pro celé Moravskoslezské Beskydy je to určitě velice dobrá zpráva. Kromě vyššího životního komfortu má spuštění nového moderního systému příznivý dopad na celý ekologický systém v této atraktivní části Beskyd," uvedl místostarosta Frýdlantu nad Ostravicí a předseda volného sdružení Svazku obcí Čistá Odra Ivo Hudeček.

Ve Frýdlantu nad Ostravicí dokončili hlavní část nových kanalizačních sítí. Investice přesáhla 300 milionů korun. Délka kanalizace je téměř třináct kilometrů.

Strategický projekt, který byl koordinovaný sdružením Svazek obcí Čistá Odra, byl v průběhu čtyř let projekčně i stavebně rozložen do dvou fází. V letech 2009 a 2010 proběhla výstavba kanalizace ve Frýdlantu nad Ostravicí – Nové Vsi a souběžně i nového řadu a centrální čističky odpadních vod v obci Ostravice. V roce 2011 začala druhá fáze s úplným dokončením na jaře 2013 – a to v ulici Noremská a ve frýdlantských městských částech Kamenec a Vyhlídka. „V celkovém součtu jde o investici ve výši téměř 300 milionů korun, což je největší komunální investice v novodobých dějinách Frýdlantu nad Ostravicí i sousední Ostravice," konstatoval Ivo Hudeček s tím, že v současné době má město plně odkanalizováno 92 procent území. Celkově bylo položeno téměř 40 kilometrů potrubí i částí servisního systému a zřízeno přes tisíc kanalizačních přípojek.

Počáteční obavy u „napojených" lidí vystřídala spokojenost. „Jsem ráda, že jsme se na kanalizační síť už taktéž napojili. Navíc jsme přispěli i životnímu prostředí," hodnotila J. M. z Frýdlantu nad Ostravicí.