VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Velikonoce Sviadnovští oslavili veselicí

Sviadnov /FOTOGALERIE/ - Velikonoce ve Sviadnově probíhaly ve znamení zabíjačkové veselice. V Neděli velikonoční se od časného rána až do večera obcí nesla vůně tradičních zabíjačkových pochoutek jako jsou jitrničky, jelítka, klobásky, jatýrka či bramborové placky.

12.4.2009
SDÍLEJ:

Ve Sviadnově měli lidé velikonoční neděli ve znamení zabíjačkových hodů. Od rána do večera obcí nesla vůně tradičních zabíjačkových pochoutek, která přilákala mnoho desítek lidí.Foto: Deník/Jana Rumianová

Nechyběly ovšem také lákavé domácí cukrárenské výrobky. Laskominy k místní restauraci Ondráš přilákaly mnoho desítek „mlsných jazýčků“. Celou akci zpestřovala hudební produkce, která některé z účastníků přiměla i k tanci. „Začali jsme už po ránu, aby na hody mohli přijít lidé hned po cestě z kostela,“ prozradil provozovatel restaurace Ondráš Libor Vrubel. „V uplynulých letech jsme pro obyvatele Sviadnova pořádali vepřové hody. Chtěli jsme místním lidem ukázat, jak taková tradiční domácí zabíjačka probíhá se vším všudy od začátku do konce. Letos jsme kvůli velkému vytížení přes zimu zabíjačku nestihli, proto jsme to chtěli našim příznivcům vynahradit aspoň velikonoční zabíjačkovou veselicí,“ vysvětlil Libor Vrubel.

„Přišli jsme hned ráno, kdy hospoda byla ještě zavřená a jsme tady celý den. Vyzkoušeli jsme snad všechny výrobky, které se tu nabízí. Všechny byly výborné a navíc se s přáteli skvěle bavíme,“ pověděli Rostislav, Hanka, Eva a Jiří Žurkovi ze Sviadnova. „Na zdejší hody jsme přijeli až z Ostravy, jeli jsme sem zcela cíleně. Na jídlo jsem si dal játra a bramborák a byly výborné,“ svěřil se Ladislav Wachtarczyk. „Vyzkoušeli jsme vepřovou krkovici a placek, byly dobré, ale nejlepší ze všeho byl jablečný štrůdl,“ přidali se Veronika Bumbalová a Jindřich Pastorek ze Sviadnova. „Přišla spousta lidí, nejčastěji si dávali guláš a prejty. Veselice se skvěle vydařila, byla tu vynikající atmosféra, skvělá hudba, vydařilo se počasí a zákazníci byli usměvaví a perfektní,“ pochvalovala si brigádnice ze stánku s jídlem Adéla Kovaříková z Dobré.

Autor: Jana Rumianová

12.4.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Deník - Naši prvňáci

Tento týden představíme školáky ze ZŠ v Janovicích a Starém Městě

Nový interiér vlaků SC Pendolíno společnosti České dráhy, snímek z 25. září 2017 v Ostravě.
45

PODÍVEJTE SE: Pendolino má nový interiér. Jak se vám líbí?

Obec chce získat hnojnický zámek

Na srpnovém zastupitelstvu obce v Hnojníku se opět řešila otázka, jak získat hnojnický zámek.

Letadla byla k vidění, draci ne

Den otevřených dveří spojený s drakiádou se uskutečnil v sobotu 23. září na Veřejném vnitrostátním letišti Frýdlant nad Ostravicí.

Oceláři zdolali Litvínov v přesilovkách

I počtvrté vyhráli hokejisté Třince na domácím ledě. V sobotní předehrávce 7. kola extraligy zdolali Litvínov 5:1.

Třinec si z Vítkovic odvezl všechny body

Další z řady regionálních druholigových derby zápasů vyznělo výsledkově lépe pro hosty z Třince, kteří ve Vítkovicích dokázali otočit nepříznivý vývoj a vyhráli 3:2. Domácí fotbalisté po páté porážce v sezoně klesli na poslední příčku, tým trenéra Nečka se naopak i po devátém kole drží bod od první pozice.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení