VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Velikonoce Sviadnovští oslavili veselicí

Sviadnov /FOTOGALERIE/ - Velikonoce ve Sviadnově probíhaly ve znamení zabíjačkové veselice. V Neděli velikonoční se od časného rána až do večera obcí nesla vůně tradičních zabíjačkových pochoutek jako jsou jitrničky, jelítka, klobásky, jatýrka či bramborové placky.

12.4.2009
SDÍLEJ:

Ve Sviadnově měli lidé velikonoční neděli ve znamení zabíjačkových hodů. Od rána do večera obcí nesla vůně tradičních zabíjačkových pochoutek, která přilákala mnoho desítek lidí.Foto: Deník/Jana Rumianová

Nechyběly ovšem také lákavé domácí cukrárenské výrobky. Laskominy k místní restauraci Ondráš přilákaly mnoho desítek „mlsných jazýčků“. Celou akci zpestřovala hudební produkce, která některé z účastníků přiměla i k tanci. „Začali jsme už po ránu, aby na hody mohli přijít lidé hned po cestě z kostela,“ prozradil provozovatel restaurace Ondráš Libor Vrubel. „V uplynulých letech jsme pro obyvatele Sviadnova pořádali vepřové hody. Chtěli jsme místním lidem ukázat, jak taková tradiční domácí zabíjačka probíhá se vším všudy od začátku do konce. Letos jsme kvůli velkému vytížení přes zimu zabíjačku nestihli, proto jsme to chtěli našim příznivcům vynahradit aspoň velikonoční zabíjačkovou veselicí,“ vysvětlil Libor Vrubel.

„Přišli jsme hned ráno, kdy hospoda byla ještě zavřená a jsme tady celý den. Vyzkoušeli jsme snad všechny výrobky, které se tu nabízí. Všechny byly výborné a navíc se s přáteli skvěle bavíme,“ pověděli Rostislav, Hanka, Eva a Jiří Žurkovi ze Sviadnova. „Na zdejší hody jsme přijeli až z Ostravy, jeli jsme sem zcela cíleně. Na jídlo jsem si dal játra a bramborák a byly výborné,“ svěřil se Ladislav Wachtarczyk. „Vyzkoušeli jsme vepřovou krkovici a placek, byly dobré, ale nejlepší ze všeho byl jablečný štrůdl,“ přidali se Veronika Bumbalová a Jindřich Pastorek ze Sviadnova. „Přišla spousta lidí, nejčastěji si dávali guláš a prejty. Veselice se skvěle vydařila, byla tu vynikající atmosféra, skvělá hudba, vydařilo se počasí a zákazníci byli usměvaví a perfektní,“ pochvalovala si brigádnice ze stánku s jídlem Adéla Kovaříková z Dobré.

Autor: Jana Rumianová

12.4.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Město ocenilo nadané žáky a studenty frýdecko-místeckých škol.

Radnice ocenila nadané žáky a studenty

Ilustrační foto.

Kraj podpoří MHD

Policisté řeší dva případy hodnotných krádeží

Dvěma případy krádeží se musí v posledních dnech zabývat policisté v regionu.

AUTOMIX.CZ

Až budete prodávat auto: 10 rad, jak snadno a rychle zvýšit jeho cenu

Chystáte se prodat svoje auto? Potom se jistě snažíte dostat za svůj vůz co možná nejvyšší finanční sumu. Samozřejmě, že o ceně auta rozhoduje zejména model, jeho rok výroby, počet najetých kilometrů a především technický stav, ovšem jsou tu i detaily, které mohou cenu vozu zvýšit.

Právě jsme se narodili, podívejte se na fotogalerii miminek

Region - Podívejte se na miminka, která se narodila v posledních dnech na Frýdecko-Místecku a Třinecku.

Lávka pro pěší přes Ostravici se dočká opravy

Lávka přes řeku Ostravici u frýdecko-místeckého úřadu práce by se měla dočkat opravy.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies