Nechyběly ovšem také lákavé domácí cukrárenské výrobky. Laskominy k místní restauraci Ondráš přilákaly mnoho desítek „mlsných jazýčků“. Celou akci zpestřovala hudební produkce, která některé z účastníků přiměla i k tanci. „Začali jsme už po ránu, aby na hody mohli přijít lidé hned po cestě z kostela,“ prozradil provozovatel restaurace Ondráš Libor Vrubel. „V uplynulých letech jsme pro obyvatele Sviadnova pořádali vepřové hody. Chtěli jsme místním lidem ukázat, jak taková tradiční domácí zabíjačka probíhá se vším všudy od začátku do konce. Letos jsme kvůli velkému vytížení přes zimu zabíjačku nestihli, proto jsme to chtěli našim příznivcům vynahradit aspoň velikonoční zabíjačkovou veselicí,“ vysvětlil Libor Vrubel.

„Přišli jsme hned ráno, kdy hospoda byla ještě zavřená a jsme tady celý den. Vyzkoušeli jsme snad všechny výrobky, které se tu nabízí. Všechny byly výborné a navíc se s přáteli skvěle bavíme,“ pověděli Rostislav, Hanka, Eva a Jiří Žurkovi ze Sviadnova. „Na zdejší hody jsme přijeli až z Ostravy, jeli jsme sem zcela cíleně. Na jídlo jsem si dal játra a bramborák a byly výborné,“ svěřil se Ladislav Wachtarczyk. „Vyzkoušeli jsme vepřovou krkovici a placek, byly dobré, ale nejlepší ze všeho byl jablečný štrůdl,“ přidali se Veronika Bumbalová a Jindřich Pastorek ze Sviadnova. „Přišla spousta lidí, nejčastěji si dávali guláš a prejty. Veselice se skvěle vydařila, byla tu vynikající atmosféra, skvělá hudba, vydařilo se počasí a zákazníci byli usměvaví a perfektní,“ pochvalovala si brigádnice ze stánku s jídlem Adéla Kovaříková z Dobré.