Oslavy fotbalu doprovodí ve Frýdku pestrý zábavný program
Sportovní zážitky a spoustu další zábavy přinese Fotbalový den pro celou rodinu, který se uskuteční v sobotu ve fotbalovém areálu Stovky ve Frýdku-Místku. Akce se bude konat u příležitosti oslav 95. výročí vzniku fotbalového klubu Frýdek-Místek, který v ten den nastoupí od 17 hodin k poslednímu utkání sezony proti SFC Opava. Akce začne na parkovišti v areálu už ve 12 hodin.

Vystoupí řada účinkujících, jako jsou Elvis Presley revival, známý folkový zpěvák René Souček či slovenská skupina Ewelin vystupující společně s raperem Strespez. Dále se představí rock-popová kapela Memoary z Karviné, taneční skupina TS Aktiv z Frýdku-Místku, svou show s názvem Teatre di Baloni předvedou Klauni z Balónkova.

Na programu bude i barmanská show Lukáše Adamovského nebo vystoupení kapely Acoustica, která hraje slavné hity předních rockových kapel v netradičním pojetí akustických nástrojů. V průběhu celého dne budou pro děti připraveny soutěže o zajímavé ceny.

Ty neposedné zabaví skákací hrad, jízda na koni nebo tvořivé dílničky. Nebude chybět ani oblíbené malování na obličej. Pro dospělé bude připravena bohatá tombola, jejíž hlavní výhrou bude jízda ve sportovním voze značky Lamborghini. Na své si přijdou také nadšenci motorových vozidel, kteří budou moci obdivovat vystavené Harleye, záchranářský vůz nebo si smluvit zkušební jízdu jakýmkoliv vozem značky Fiat.

Ve Frýdku-Místku a Třinci se otevírají koupaliště
V regionu začíná letní koupací sezona. V sobotu se otevírá aquapark Olešná i koupaliště v Třinci. Lidé si můžou ve frýdecko-místeckém aquaparku vyzkoušet klasické i netradiční sporty spojené s olympiádou, jako jsou volejbal, nohejbal, petanque, plavání nebo kajak. Po sportovních výkonech budou děti odměněny nafukovacími balónky s maskotem SPOXem. Pokud počasí dovolí, můžou se zájemci podívat na svět z výšky 30 metrů z létajícího balónu.

V Místku bude metalový festival
Festival extrémních metalových žánrů s názvem Immortal Shadows fest zažije v sobotu na zahradě Národního domu ve Frýdku-Místku už devatenáctý ročník. První skupina začne hrát v 15 hodin.

V Jablunkově je dětský folklorní festival
V Městském lese v Jablunkově se dnes uskuteční osmnáctý ročník mezinárodního dětského folklorního festivalu Jackové dětem. Dopolední program začíná už v 9 hodin a potrvá do 11.30 hodin, nabídne vystoupení několika souborů. Začátek odpoledního programu plánují organizátoři na 15.15 hodin, kromě folkloru se návštěvníci můžou těšit na ukázky dance aerobiku, společenských a moderních tanců, freestyle, break dance nebo břišní tance. Od 19 hodin pak začne večerní program s hudebními vystoupeními. Nebude chybět pestrý doprovodný program, například výtvarná soutěž, atrakce pro děti, pracovní dílničky nebo ukázka řemeslných činností pro děti. Vstup na odpolední program vyjde dospělé na 20 korun, děti a studenti jdou zdarma.

Ve Frýdku-Místku se bude běhat mezi náměstími
Ve Frýdku-Místku se uskuteční tradiční Běh mezi náměstími. Odstartuje v neděli v 11 hodin z místeckého náměstí Svobody. Předcházet mu budou závody pro děti a mládež přímo na náměstí. Akce je určena široké veřejnosti všech věkových kategorií, od předškolních dětí až po seniory.

Startovné se neplatí. Přihlásit se může kdokoliv v místě závodu, a to nejpozději 20 minut před startem dané kategorie. Hlavní závod – silniční běh mezi náměstími odstartuje v 11 hodin. Účastníci závodu poběží z místeckého náměstí Svobody na frýdecké Zámecké náměstí a zpět. Trasa je dlouhá 5 000 metrů. Vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlašováni průběžně po skončení jednotlivých závodů. Pro nejlepší ve všech vypsaných kategoriích jsou připraveny pěkné věcné ceny.

Bejbypank zazní ve Smetanových sadech
Dětský den s Kašpárkem pobaví v sobotu od 14 hodin návštěvníky sadů Bedřicha Smetany u řeky Ostravice. Vstup na akci bude zdarma. „Děti čeká zábavný program plný her a soutěží ve znamení bejbypankového projektu Kašpárek v rohlíku. Malí kreativci se budou moci zapojit do bublinkového workshopu nebo vyzkoušet své umění ve výtvarné dílně v kašpárkovském šapitó. O dobrou náladu se od dvou hodin postará DJ Kashpaarek, v půl čtvrté je na programu Kašpárek v rohlíku a v pět hodin odpoledne zahraje kapela Čankišou," shrnul za pořadatele Jakub Tichý z KulturyFM.