Projekt přeměny chátrající a téměř nevyužívané budovy ve středu obce se táhne už několik let. Vedení obce několikrát žádalo o dotaci, dočkalo se v roce 2013. Stavět se začalo ale až loni v srpnu. Stavbaři tehdy provedli demontáže vnitřních rozvodů a také některé demoliční práce. „Kámen úrazu byl ve složitosti výběrového řízení, náročné bylo připravit zejména samotné podklady," okomentoval zdržení starosta Pržna Petr Blokša.

Firma, která za více než 17 milionů korun objekt rekonstruuje, by měla podle smlouvy dokončit stavební práce do poloviny května. Podstatnou část nákladů sice pokryje dotace, většina peněz ale půjde z obecní kasy. Obec současně čerpá úvěr na desetileté období. Kromě obvodového zdiva nezůstal prakticky kámen na kameni, objektu se nevyhnuly ani demoliční práce. Součástí prací, které nepřerušila ani zima, je kompletní rekonstrukce vnitřních instalací, rozvodů a vybavení, přístavba průčelí objektu, výměna oken, zcela nové výtahové šachty nebo zateplení.

Centrum také nabídne v horním patře sál se zázemím pro pořádání různých kulturních a společenských akcí.

V Pržně se také chýlí ke konci výstavba druhé etapy chodníků. Chybí už jen dokončení terénních úprav, dobudování autobusového zálivu, opravy a doplnění asfaltu na místní komunikaci. Obec plánuje i přípravu projektové dokumentace na dobudování autobusové zastávky naproti nově dokončené.