Výstava navazuje na Frýdecko-místecký veletrh, který sedm let probíhal ve víceúčelové sportovní hale. Vzhledem k přechodnému období, kdy stará hala již neexistuje a nová ještě nestojí, nechtěli pořadatelé tento pro vystavovatele i početnou návštěvnickou klientelu zajímavý region vynechat. Jedním z hlavních témat letošní výstavy je vytápění a s tím související finanční úspory. Existuje řada možností, jak vytápět dům. Některé zdroje tepla mají levný provoz, jiné fungují bezobslužně, další jsou šetrné k životnímu prostředí. S výhodami tepelných čerpadel vás na výstavě seznámí zástupci hned několika firem. Samozřejmě, že nebude chybět nabídka solárních kolektorů zajišťujících ohřev vody a přitápění. Najdete zde různé typy kotlů (na elektřinu, plyn, dřevo, pelety), krbů i kamen; také podlahové vytápění. S úsporou tepla souvisí i správné zateplení celého domu. Několik firem nabídne možnost zateplení prostřednictvím foukaných, stříkaných i dalších druhů izolací. Budete moci posoudit právě výhody jednotlivých materiálů i odlišností v technologiích. Pokud již máte starší nemovitost, tak úsporu tepla zajistíte také jejím správným odizolováním od vlhka formou ocelové sanace zdiva. Teplo si do jednotlivých místností rozvedete velice účinnými topnými kabely.

Najdete zde i zdící materiály, střešní a komínové systémy. Pokud již máte hrubou stavbu, tak jistě oceníte nabídku firem s okny, interiérovými i venkovními dveřmi. Opět několik firem nabídne různé brány, ploty, garážová vrata, rolety, stínící techniku, zábradlí.

Součástí výstavy je zajímavý doprovodný program. V pátek proběhnou přednášky k využití tepelných čerpadel v novostavbách i starších domech, také v návaznosti na dotační program Nová zelená úsporám 2014.

Technickou problematiku vystřídá prozaičtější téma Feng Shui jeho zákonitosti a využití aneb jak postavit dům v souladu s přírodou a jeho obyvateli. Praktické ukázky realizace stříkané izolace budou probíhat na venkovním pódiu v pátek i sobotu. Vstup na přednášky i celou výstavu je zdarma. Návštěvnici mohou také zhlédnout instalované výstavy.

Každý návštěvník se navíc může zúčastnit losování o pravý diamant. Na pozvánkách na výstavu, které dostali obyvatelé před výstavou do svých domácích schránek, je otištěn losovací kupon. Tento kupon bude k dispozici také na výstavě. Stačí jen vyplnit a hodit do losovacího osudí.

Ve dnech 15. a 16. dubna můžete také navštívit podobně zaměřenou výstavu v Třinci v Kulturním domě Trisia.