Spolu s vysvědčením dostanou od města Třince jednorázovou volnou vstupenku na letní koupaliště v areálu STaRS, kterou mohou využít kdykoli v průběhu prázdnin. „Chceme potěšit a odměnit děti malým dárkem za vysvědčení. Doufám, že prázdniny budou plné sluníčka, aby si děti volňásky užily," řekla starostka města Věra Palkovská.

Děti ze ZŠ Koperníkova, které mají z technických důvodů prázdniny už od úterý 27. června, si mohou vstupenky vyzvednout během prázdnin na sekretariátu školy. „Volné vstupenky čekají na více než čtyři tisíce dětí navštěvujících základní a mateřské školy zřizované městem Třinec, a to včetně Církevní ZŠ a MŠ, dále SŠ, ZŠ a MŠ na ulici Jablunkovské a žáků nižších ročníků gymnázia. Vstupenky dostanou také uživatelé denního stacionáře Paprsek a dětské skupiny Pampeliška," uvedla mluvčí třinecké radnice Šárka Szlaurová.

Za vysvědčení bude odměňovat i obchodní centrum Frýda ve Frýdku-Místku. Bohatý program pro děti je připraven dnes mezi 9. až 12. hodinou. Chybět nebudou komické pouliční scénky, žongláž všeho druhu nebo extravagantní jízda na kolostroji. Připraveny jsou dárky i volné vstupenky na nejrůznější aktivity. Frýdecký zámek připravil k zakončení školního roku například dílničky nebo prohlídky pro děti a rodiče s doprovodem samotné císařovny Marie Terezie. Děti mají vstup zdarma, rodiče zaplatí 60 korun.

(kub)

Vojtěch Kříž.
Král mladých chemiků je z Písku u Jablunkova