Moravskoslezský kraj už oznámil, že opraví silnice za 220 milionů korun, a hned mezi prvními se začne opravovat cesta z Bystřice do Pasek. Jde o komunikaci III/01143 a práce si vyžádají 10,4 milionu korun.

Krajská správa silnic nyní vybírá dodavatele staveb a ředitel SSMSK Tomáš Böhm naznačil, že pokud nenastanou komplikace, práce se zahájí zřejmě v dubnu. Na omezení se musí připravit také v Paskově, kde je avizována dočasná změna v autobusové dopravě. Důvodem je rekonstrukce mostu u rybníka Očko, kvůli které bude od 3. dubna do 1. června přemístěna zastávka veřejné autobusové dopravy Paskov, u hřbitova na ulici Kirilovova.

Čtěte také: Lidé z Dolu Paskov se na Karvinsko nehrnou

V přehledu akcí, které jsou v letošním roce plánovány, je kupříkladu sanace svahu u mostu na silnici I/11 ve Vendryni, kde si stavba vyžádá částečnou uzavírku a provoz budou řídit semafory. Ředitelství silnic a dálnic v dubnu plánuje sanaci ramp na silnici I/48 ve Frýdku-Místku, přičemž se avizuje částečné omezení v půlkilometrovém úseku, současně na silnici I/56 mezi Frýdkem-Místkem a Ostravicí proběhne výstavba oplocení. Podobných akcí, které omezí dopravu, však bude mnohem víc.