Aquacolors (Poreč)

Nedaleko turistického resortu Zelena Laguna v Poreči na Istrijském poloostrově se rozkládá největší aquapark v Chorvatsku a zároveň jeden z nejmodernějších v celé Evropě. Jmenuje se Aquacolors a své „brány“ otevírá vodním nadšencům od začátku května do konce září.

Návštěvníkům nabízí více než dvacítku atrakcí, mezi kterými si vyberou rodiny s malými dětmi i ztřeštění milovníci adrenalinové zábavy. Soutěživé jedince nadchne například možnost poměřit své schopnosti na vysokorychlostním tobogánu Windigo. Díky jedinečnému měřícímu zařízení mohou po sjezdu snadno porovnat své výsledky.

Jachtaření je nesmírně uklidňující činnost
Deset důvodů, proč si léto užít jako pořádný mořeplavec

Kdo chce naopak jen relaxovat, ten si může zajít třeba do bazénu s umělými vlnami, který obklopuje oblázková pláž o rozloze 1500 metrů čtverečních. No a na konci dne si můžete dát třeba drink s přáteli v Krokodýlím jeskynním baru. Lahodný koktejl vám přinese personál z obrovské 12 metrů dlouhé a 4,5 metru široké krokodýlí hlavy. Na návštěvu takového baru rozhodně jen tak nezapomenete. Aquacolors toho však nabízí mnohem více. Informace o jednotlivých atrakcích najdete na oficiálních stránkách www.aquacolors.eu.

Jak zdůrazňuje server Croatia.hr, aquapark v Poreči se nachází jen kilometr od moře a je snadno dosažitelný ze všech letovisek na Istrii. Kromě vodních atrakcí je proslulý také čistotou a vynikajícím jídlem.

Aquapark Istralandia (mezi Novigradem a Buje)

Aquacolors je možná největším aquaparkem, ale jako vůbec první na poloostrově Istria byl v roce 2014 otevřen Aquapark Istralandia. Nachází se poblíž sjezdu Nova Vas z istrijské dálnice. Od centra Novigradu je vzdálený zhruba sedm kilometrů.

Istralandia je považován za jeden z nejzábavnějších aquaparků v celém Chorvatsku. Samozřejmostí je spousta bazénů a atrakcí pro děti jako například Pirátská laguna, Pirátský hrad, Spray aréna či Dětský skákací hrad. Hlavním lákadlem jsou však skutečně unikátní adrenalinové atrakce pro dospělé.

Nejznámější je Vesmírné kombo se 180 metrů dlouhou skluzavkou. Jízda na gumovém člunu vede otevřenými i uzavřenými částmi. Návštěvníci si užijí vesmírné dobrodružství s atraktivními vizuálními efekty.

Sto patnáct metrů dlouhou skluzavku má atrakce zvaná Černá Kamikadza. Slibuje pocit rychlosti a vzrušení během jízdy na gumovém člunu skrz uzavřený tobogán.

To však stále není všechno. „Vyhledávače“ adrenalinu určitě nadchne třeba Top Gun, Kosmická raketa či létající čluny. Přehledné informace najdete na www.istralandia.hr

Aquapark Dalmatia (Šibenik)

Pouhých šest kilometrů od kouzelného historického města Šibenik se nachází komplex Solaris Beach Resort, jehož součástí je Aquapark Dalmatia.

Na první pohled zaujme atrakcemi s jedinečným designem, které nadchnou zejména děti. Zahrnuje širokou škálu rodinných a společenských aktivit, her a kuriozit, které zabaví děti i dospělé všech věkových kategorií.

Za zmínku rozhodně stojí Dešťová pevnost, která je se svou výškou 13,5 metru nejvyšší atrakcí v aquaparku. Na samotném vrcholu vizuálně zajímavé atrakce je umístěný obrovský sud, který co pár minut polévá návštěvníky pořádnou dávkou vody. Nejen ty nejmenší bude bavit také množství různých skluzavek a průlezek, které jsou součástí atrakce.

Oblíbená je také 200 metrů dlouhá Líná řeka, speciální vířivky či dětská zóna. Jak uvádí server Croatia4travel.com, aquapark je otevřen od druhé poloviny května až do konce září.

Aquapark Čikat (Mali Lošinj)

Obklopen borovým lesem se na ostrově Lošinj v západním Chorvatku nachází Aquapark Čikat, který je součástí stejnojmenného kempu. Na ploše 6300 metrů čtverečních s více než 2400 metry čtverečními bazénů a vodních cest naplněných mořskou vodou nabízí skvělou zábavu už od roku 2015. Podle serveru Camp-Cikat.com se jedná o vůbec první aquapark, který byl vybudovaný na chorvatských ostrovech.

Koncept aquaparku je rozdělen do tří zón – Zdraví, Volný čas a Zábava. Zóna Zdraví nabízí bazény a fitness, Volný čas láká na rekreační bazén pro dospělé s barem a hydromasáží, v části Zábava zase najdete spoustu vodních atrakcí a skluzavky pro děti a dětské bazény.

Pro ornitologa ráj, pro běžného turistu zážitek. To je Dračí jezero.
Nevšední zážitek kousek za hranicemi. Dračí jezero obývá řada ptačích druhů

Aquapark Pula (Pula)

Ať už vás baví běhání, skákání, plavání, poměřování dovedností či se jen rádi ochladíte před letním horkem, určitě se nebudete nudit v Aquaparku Pula. Jedná se o jedinečné inovativní vodní hřiště. V podstatě je tento aquapark plovoucím ostrovem zábavy, který je navržen tak, aby bavil návštěvníky všech věkových kategorií.

Aquapark Pula se nachází na východní straně poloostrova Punta Verudela, hned vedle oblíbeného turistického letoviska Park Plaza Verudela. Vodní atrakce se nachází jen třicet metrů od pláže Verudela. Návštěvníci mají k dispozici záchranné vesty a jsou pod stálým dohledem plavčíků, takže se mohou na plno bavit bez obav o vlastní bezpečnost.