Myslíte si, že pečete ten nejlepší štrúdl? Ať už sladký nebo slaný? Frýdek≈Místek hledá právě vás! V rámci gastrofestivalu, který se uskuteční v sobotu 20. srpna na místeckém náměstí Svobody, vyhlásí zástupci odborné i laické veřejnosti vítěze letošního ročníku!

A jak se zapojit do soutěže? „Na webu www.fmplnychuti.cz se prostřednictvím formuláře přihlásit, a v sobotu 20. srpna v 9.00 hodin přinést upečený štrúdl do turistického informačního centra na náměstí Svobody v Místku. A pak už jen počkat na verdikt poroty, který bude vyhlášen na podiu ve 13.00 hodin,“ přibližuje Nikola Laníková z pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek≈Místek.

Show, o kterou se na Beats for Love 2022 postaral Timmy Trumpet.
OBRAZEM: Podívejte se na světelnou show, kterou na B4L obstaral Timmy Trumpet

Vítěze těch nejlepších čekají ceny, které do soutěže věnovali partneři akce HC Frýdek≈Místek a Beskydská likérka. Vítězné recepty z předchozích ročníků a podmínky soutěže mohou zájemci nalézt na webových stránkách akce Frýdek≈Místek plný chutí www.fmplnychuti.cz

Nejlepší štrúdly posledního ročníku:

Závin s glazovanou slaninou a nakládanými cibulkami od Miloše Semenyšiniho
Ingredience: listové těsto | hrubozrnná hořčice | slanina od poctivého řezníka | javorový sirup | nakládané cibulky | nakládaný zelený pepř | sýr čedar
Postup: Den předem si potřeme slaninu javorovým sirupem a necháme marinovat, pak slaninu lehce opečeme na pečícím papíru v troubě. Listové těsto potřeme hrubozrnnou hořčicí, přidáme glazované plátky slaniny, nakládané cibulky a posypeme čedarem. Těsto zabalíme jako štrúdl a posypeme naloženými kuličkami zeleného pepře. Pečeme v troubě cca 25 minut.

Na Svátku čaje mohli lidé nejen ochutnat čaje z celého světa, ale také si nakoupit čajové nebo jiné suvenýry.
OBRAZEM: Święto Herbaty / Svátek čaje v Těšíně se těšil velké nadnárodní účasti

Povidlový perníkáč od Jitky Hlavaté Ingredience: perníkové těsto | povidla | vejce na potření Perníkové těsto: 300 g hladké mouky | špetka soli | 1 sáček prášku do perníku | 100 g moučkového cukru | 50 g rozpuštěného másla | tekutý med Postup: Rozválet těsto na tenký plát, potřít povidly, zatočit, pomazat rozšlehaným vejcem, propíchat a péci 35 minut na 170 stupňů, rozkrájet horké.

Lucie Talavašková

Bělásek ovocný.
FOTO, VIDEO: Fotografka na lovu motýlů. Podívejte se na tu třepotavou nádheru!
Kokořínsko nabízí nespočet tras k výletům.
TIP NA VÝLET: Kokořínsko je jednou z nejkrásnějších lokalit v republice