„Počítali jsme to a je to přesně 101 dní, co jsme se museli knihovnu uzavřít. A to je hrozně dlouhá doba, kdy tu zvláštní šeď trochu narušovalo to, že jsme fungovali v jako výdejní místo v bezkontaktním režimu a také jsme nabízeli bohatý online program. Takže jsme všichni šťastní, že u nás budeme moct čtenáře zase přivítat, i když s omezeními,“ říká ředitelka třinecké knihovny, Martina Wolna.

Městská knihovna Třinec v Lidické ulici má za sebou kompletní rekonstrukci. Městská knihovna Třinec v Lidické ulici se opět otevírá veřejnosti.Zdroj: Deník/Marek Cholewa

 Knihovna Třinec velmi dbá na bezpečnost nejen návštěvníků, ale také zaměstnanců, proto některé služby nebudou k dispozici nebo budou jen velmi omezené. To se týká především pobytových služeb a veřejného internetu, protože čtenáři by se neměli v prostoru knihovny zdržovat déle než je nezbytně nutné. Kromě půjčování knih, novin, deskových her nebo časopisů, si ale budou moct lidé vytisknout důležité dokumenty. Vše je podrobně uvedeno na webových stránkách www.knihovnatrinec.cz v sekci Aktuality. Podle Martiny Wolné to ale není zdaleka všechno, co od pondělí čtenáře čeká: "Je to pro nás takový malý svátek, takže se pokusíme to čtenářům trochu ozvláštnit, překvapit je a snad i potěšit. Překvapení kazit nechci, takže zatím nebudu nic prozrazovat."

Jan Delong