Vycházku jsme začínali u dřevěné brány Radegastovy Beskydy. Prošli jsem až ke zvoničce Strážkyni Beskyd. Je to symbol odporu místních obyvatel proti otevření Dolu Frenštát. Vedle zvoničky stojí malá útulnička chránící turisty proti větru, dešti a sněhu s průhledem na 26 metrů vysokou rozhlednu na vrcholu hory Velký Javorník, která čnící do nadmořské výšky 918 metrů. Rozhledna byla otevřena v roce 2013.

Prošli jsem se po bosém chodníčku a pokračovali zpět směrem k amfiteátru, který bezprostředně sousedí s expozicí Život v korunách stromů. Jde o bezbariérový dřevěný chodník nad roklí potoka Vlčák, kde návštěvníci mohou zhlédnout informace o šesti různých živočichů žijících v okolí. Zájemci mají na horské louce připravené hřiště Discgolfu. Je zde připraveno devět odpališť. Na rozdíl od golfu hráči odpalují létající talíř. Na připravených panelech jsou zájemci seznámení s pravidly a mapkou odpališť.

Dominantou Horeček je horní část skokanského můstku K 95 patřícího do Skokanského areálu Jiřího Rašky. Z tohoto místa jsou krásné rozhledy a pohledy na město Frenštát pod Radhoštěm a také na vzdálený hřeben mezi Ondřejníkem (890 m n.m.) a Skalkou (960 m n.m.) V areálu jsou další tři můstky K 45, K 20 a K 9. Z parkoviště patřící areálu jsme mohli krátce zahlédnou vrchol Radhoště, než ho zahalila vlna mraků.

Josef Zajíc