Dělníci bourali mosty mezi exity 81 Koberovice a 90 Humpolec. Přestavba nadjezdů je součástí oprav tohoto úseku D1, vozovka bude širší o 75 centimetrů na obou stranách. Nové nadjezdy budou hotové v říjnu. Rekonstrukce D1 skončí v roce 2021.

"Potrápil nás most na 88. kilometru. Nevěděli jsme, v jakém je stavu. Měl v sobě více materiálu, což znamenalo více času na rozebírání a odvoz," řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Provoz na objízdných trasách byl podle policie i ŘSD bezproblémový. Na dálnici i silnicích, kudy vedly objížďky, posílili policisté hlídky, v terénu jich bylo dvanáct, řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. "Od 9:40 je po noční uzavírce dálnice D1 mezi Koberovicemi a Humpolcem plně průjezdná v obou směrech oběma jízdními pruhy. Místo je průjezdné bez kolon a dopravních komplikací," uvedla policie na twitteru.

Uzavírka dálnice D1.
Podívejte se: Dálnice D1 je na Vysočině uzavřena kvůli bourání nadjezdů

Letošní rok bude podle premiéra Andreje Babiše (ANO) na D1 pro řidiče kritický. Bude se opravovat sedm úseků v délce 71 kilometrů. Nejhorší budou letní měsíce. Babiš to novinářům řekl, když se přijel v sobotu podívat na bourání nadjezdů.

Do konce roku chce stát otevřít 37 kilometrů rekonstruované D1. Jde o největší část od začátku oprav před sedmi lety. Na konci roku bude opraveno 127 kilometrů, v roce 2021 zprovozní silničáři zbylých 34 kilometrů.