Do ranče je v pytlích dovezl pardubický novinář Bohumil Roub s dcerkou Adélkou a partnerkou Hankou.

„Vzali jsme si před časem z tohoto azylu fenku, kterou jsme si okamžitě zamilovali. Všimli jsme si, že si ráda hraje s plyšáky, a tak nás napadlo uspořádat sbírku,“ říká Bohumil Roub. Iniciativu podpořila starostka městského obvodu Pardubice I Alena Stehnová, podpořilo ji vedení mateřinky i samotní rodiče.

Zdroj: Youtube

„Děkujeme dětem z mateřských škol v Pardubicích Polabinách, že na podnět našeho kamaráda Bohumila Rouba darovaly našim pejskům plyšáčky, aby si měli s čím v našem soukromém azylu hrát. Pejsci měli ohromnou radost i z pamlsků, které si někteří hájili s opravdovou vervou,“ řekla s úsměvem provozovatelka azylu Diana Šlechtová.

Sbírka pro dobrou věc bude dál pokračovat. „Další hračky a pochutiny ze základek i mateřinek obvodu budeme směřovat do dalších útulků v regionu,“ dodal Bohumil Roub.

Heaven Ranch

Soukromý azyl nahrazuje pejskům ztracený domov. Až na výjimky zde psi nežijí v kotcích. Díky tomu se mohou po absolvování karantény začlenit do psí smečky a trávit tak svůj pobyt na statku příjemně. Řada pejsků dostává díky tomu nazpět své ztracené sebevědomí – azyl v Srbcích u Luže se dá tedy vnímat i jako psychoterapeutický.

Každý pejsek, který odchází k novým majitelům, je vydán pouze po podepsání adopční smlouvy. Ta mu zaručí základní životní pohodu neboli welfare. Vzhledem k tomu, že psi prošli veterinárním vyšetřením, mnohdy i dalšími zákroky, a jsou krmeni kvalitním krmivem, soukromý azyl požaduje při předání pejska adopční poplatek v rozumné výši.

V současné době pobývá na ranči sedm psů vhodných k osvojení, další jsou v dočasné péči. Aktuální nabídku najdete na webových stránkách www.heavenranch.webnode.cz/.