Dvě desítky policistů v civilu i uniformách, psovodi a těžká hasičská technika. Kousek za Slavětínem nad Ohří na Lounsku se opět rozjelo pátrání po sedm let zmizelé Janě Paurové. Tento týden se speciální tým Tempus, který se zabývá starými nevyřešenými případy, zaměřil na bývalý lom nedaleko obce. Technika tam najela v pondělí. Jak dlouho policisté v místě zůstanou, není jasné.

Detektivové s využitím bagrů a nakladačů z hasičského záchranného útvaru ze severomoravského Hlučína v úterý prohledávali bývalou skládku v někdejším lomu v polích mezi Slavětínem a Stradonicemi. Materiál se nakládal do kontejnerů a odvážel z místa pryč k další analýze.

Bližší informace k celém případu ani aktuálnímu směru pátrání ale policisté sdělit nechtějí. „Momentálně se k činnosti vyšetřovacího týmu Tempus, který byl ustanoven pro pátrání po pohřešované Janě Paurové, nebudeme vůbec vyjadřovat,“ uvedl pouze mluvčí policejního prezidia David Schön.

Po sedmi letech od zmizení Jany Paurové ze Slavětína pátrají policisté opět v jejím domě a okolí. Akci je přítomen také manžel Pavel Paur (v oranžovém tričku).
Policie ukončila pátrání v domě Jany Paurové. Po pěti dnech. Vyšetřovat bude dál

Policisté své pátrání zaměřili na místo bývalého kamenolomu u Slavětína, kam se později zavážel odpad z okolních obcí. „Dnes už je místo zavezené zeminou,“ přiblížil slavětínský starosta Jaroslav Jandl. Bližší informace o pátrání neposkytli policisté ani jemu. Manžel pohřešované, Pavel Paur, na místě s policisty nebyl. Chodí do práce, je zaměstnancem obce.

Jana Paurová záhadně zmizela v únoru roku 2013. Kam zmizela, případně zda je stále naživu nebo mrtvá, je dosud nejasné. Policisté po ní opakovaně pátrali ve Slavětíně i okolí, vyslýchali její rodinu i známé.

Záhadné zmizení

Případem se letos začal zabývat policejní tým Tempus. Jeho členové v srpnu několik dní prohledávali přímo rodinný dům a jeho nejbližší okolí, kde bydlela s manželem a dětmi. „Policisté na místě zajistili stopy a předměty, které budou předmětem zkoumání. Vyšetřování nově získaných informací k trestní věci spáchané v minulosti bude nadále pokračovat na jiných místech,“ uvedli tehdy kriminalisté.

Zda bude nebo nebude jejich pátrání úspěšné, ukáže čas. Pokud byla Jana Paurová v roce 2013 zavražděna a za její smrt má nést někdo odpovědnost, policisté mají na vyšetřování ještě několik let. Promlčení vraždy v Česku trvá v závislosti na výši trestu patnáct až dvacet let.