Majitel domu přišel situaci popsat na služebnu městské policie ve středu 19. října po poledni. Tvrdil, že mu kdosi poškodil fasádu jeho nemovitosti v ulici Elišky Krásnohorské výkaly. To se vzápětí při obhlídce místa potvrdilo. "Znečištění se týkalo hlavních vstupních dveří a fasády kolem dveří," uvedl Jan Novotný, zástupce ředitele Městské policie Ústí nad Labem.

Poškozený sdělil, že byl v domě naposledy před dvěma dny. "Na otázku, zda dotyčný nemá s někým spory, odpověděl, že snad s jednou firmou, která mu před časem instalovala v domě topení a doposud nejsou spolu finančně vyrovnáni. Ale žádné důkazy pro takovéto jednání proti ní nemá. Dále hlídce sdělil, že firma, která mu topení v domě dělala, měla u sebe i klíče, jak od vstupní branky domu, tak i od domu samotného," pokračoval Novotný s tím, že v době poškození fasády domu byla vchodová branka na pozemek uzamčená.

Ilustrační foto.
Pozor na podvodníka. Policie hledá řemeslníka, který si vybírá hlavně seniory

Vzhledem k tomu, že zatím neznámý pachatel způsobil na fasádě větší škody, přivolali strážníci na místo Policii ČR. Ta si případ převzala k dalšímu šetření.