Zatímco venku Valcíři čtyřikrát vyhráli, doma jsou zatím bez bodu. Nejprve nestačili na rezervu Baníku a ve středu prohráli i s Kroměříží. „Přitom na začátku jsme byli silní na balonu a dostávali jsme se do dobrých situací,“ řekl kouč Valcířů Michal Hubník.

První velkou šanci zápasu měl domácí Hykl, který šel sám na kroměřížského brankáře, svou příležitost však neproměnil. „Právě tady se možná lámal chleba, měli jsme vést,“ litoval promarněné šance Hubník, jehož tým se potom změnil k nepoznání.

„Nevím, z jakého důvodu, ale několik hráčů se dostalo pod zbytečný tlak. V hlavách si už nevěřili a dělali fatální chyby, byli strašně nervózní,“ kroutil hlavou Hubník.

V obraně Frýdku-Místku vznikala okénka a hosté začali vystrkovat růžky. Situaci několikrát musel hasit až domácí kapitán Literák, který se však vykartoval a na konci první půle byl vyloučen.

Dvě penalty

Valcíři, kteří dohrávali v deseti i v posledním duelu ve Znojmě, přesto začali druhý poločas aktivněji a v 53. minutě otevřel skóre zápasu z penalty Teplý. „Ale to, že nás bylo méně, nám bralo hodně sil. Bylo to fyzicky náročné a v útoku nám chyběla síla. Kdybychom byli v plném počtu, tak spoustu situací řešíme jinak a mohli jsme z toho vytěžit víc,“ komentoval průběh zápasu domácí kouč.

Kroměříž postupně dokázala převahu jednoho hráče v poli využít a v 73. minutě se dočkala srovnání. Hosté poté měli navrch a nakonec se jim povedlo skóre otočit. Pět minut před koncem totiž proměnil penaltu Kovář a bylo rozhodnuto. „Byla to dětinská chyba,“ litoval pokutového kopu zklamaný Hubník, jehož svěřenci už neměli sílu zápas nijak zvrátit. „Chtěli jsme vyhrát, tým na to má. Ale fotbal je taky o hlavě, někteří kluci udělali pár chyb, pak se stáhli a hráli v obavách. Tak se ale hrát nedá,“ uzavřel středeční utkání.

MFK Frýdek-Místek – SK Kroměříž 1:2 (0:0)

Branky: 53. Teplý (pen.) – 73. Kovář a 86. Kovář (pen.). Rozhodčí: Richtár – Žurovec, Matějek. ŽK: 4:2. ČK: 45. Literák (FM). Diváci: 423.

Frýdek-Místek: Bárta – Dudek (83. Hladík), Literák, Straňák, Russmann - Skwarczek, Dziuba (46. Bzirský), Fokaidis - Hykel (74. Varadi), Zapalač, Teplý. Trenér: Hubník.