Stovky v noci na sobotu zasypal sníh, a tak byl start zápasu mezi Frýdkem-Místkem a polským celkem Górnik Zabrze B odložen. Utkání se ale nakonec odehrálo a nabídlo čtyři branky.

První gól vstřelil polský celek, domácí ale ještě do přestávky zásluhou Střelce a proměněné penalty Hykela otočili skóre na svou stranu. Ve druhém poločase ovšem Zabrze srovnalo na konečných 2:2.

„Byl to zápas rozdílných poločasů. První půle byla jednoznačně v naši režii, vytvořili jsme si dostatek šancí, které jsme ale na začátku utkání opět nevyužili,“ řekl pro klubový web trenér Frýdku-Místku Robert Pištěk.

V prvním poločase se domácí dobře pohybovali i kombinovali, po změně stran se ale obraz hry změnil. „Byl to festival lehkých ztrát, ze kterého jsme se už nedokázali vymanit. Soupeř začal být daleko aktivnější, lepší na míči a také pohybově. Dostával nás pod tlak a šancí měl rozhodně více než my, a proto zaslouženě srovnal,“ uvedl Pištěk.

Další přátelský zápas Valcíři sehrají v sobotu na půdě Olomouce B. „Se Zabrze B jsme opět remizovali, stejně jako minulou zimu, ale musím pochválit soupeře, který má mladé běhavé mužstvo, takže z mé strany dobrá zkouška,“ dodal Pištěk.