Fotbalisté Frýdku-Místku startují přípravu na jarní boje v MSFL ve čtvrtek. Kouč Valcířů Pištěk se svým asistentem Smrčkou ale nelenili a volný čas vyplnili inspirativní stáží v Ďolíčku.

„Už z dorostu znám Davida Puškáče, který je nyní v Bohemce. Napsal jsem mu, jestli by nás pan Veselý přijal. Neměl s tím žádný problém, začali jsme spolu komunikovat a dohodli jsme se,“ řekl pro Deník Pištěk.

Trenéři Frýdku-Místku vyrazili do Prahy na konci prosince. Sledovali čtyři tréninkové jednotky na hřišti a dvě jednotky silového tréninku. „Musím říct, že hodně věcí bylo podobných jako u nás. Herně i kondičně se snažíme jít s dobou. Každopádně některé prvky se budeme snažit přenést i k nám,“ prozradil Pištěk.

Trenér Veselý zanechal na Pištěka velký dojem. „Tak, jak působí v televizi, se choval i osobně. Na všechno, co jsme chtěli, nám odpověděl. Otevřel karty, nic neskrýval. Poslouchali jsme ho a vnímali jsme, abychom od něj načerpali co nejvíc poznatků,“ řekl trenér Lipiny.

Zatímco fotbalová Fortuna liga startuje už na konci ledna, začátek jarní fáze MSFL je naplánován až na březen. „Oni se proto už od prvního týdnu více zaměřují na taktiku. My máme více času, a tak více řešíme i kondiční a silové složky,“ srovnal obě přípravy Pištěk, který navštívil tréninkové centrum Bohemians v Uhříněvsi i stadion v Ďolíčku. „Z toho, co jsem viděl, tak musím říct, že podmínky máme u nás ve Stovkách skvělé,“ dodal.

Stáž v Bohemians 1905 nebyla pro kouče Pištěka první takovouto zkušeností. Už dříve nakoukl, jak to vypadá v Olomouci a Baníku. „Objíždíme Česko, rádi bychom však vyrazili i do zahraničí. Pracujeme na tom,“ uzavřel Pištěk.