„Nebylo to vůbec lehké, začali jsme odznovu a nějakým způsobem se podařilo, abychom mohli nastoupit do jarní části,“ vysvětlil předseda klubu Martin Pasz, že z původního týmu zůstalo osm hráčů - Kula, Staško, Skoupý, Motyčka, Řápek, Valoch, Stawicki a Ligocký.

Dalších jedenáct získali během zimní pauzy. „V současné době máme v kádru dva Poláky, zbytek jsou Češi. Je namíchaný z mladých kluků, kteří chtějí hrát vyšší soutěže, i z těch, kteří je hráli a už takové ambice nemají, chtějí se spíš ustálit,“ prozradil předseda SK Dětmarovice.

Fotbalový podzim MFK Karviná B v zápasech divize F s Bohumínem (2:0), Vítkovicemi (0:1), Frenštátem (0:1) a Heřmanicemi (5:0).
Rezervu ligové Karviné čeká ostrý start jara. Cíl: víc bodů a posun v tabulce

Novými tvářemi jsou Rozsypal (Fulnek), Vančo (Hlubina), Šlesar, Sedlák, Balhar (všichni Bílovec), Edr (MFK Karviná), Trombik (Jastrebie/Pol.), Holec, Ptáček (oba Baník Ostrava), Stankovič (Rakousko) a Koňařík (Dolní Benešov). „Úplně spokojený s kádrem nejsem, ale nic lepšího jsme v zimní pauze vymyslet nemohli, volní hráči na trhu nejsou,“ dodal.

Tým povede do jarních bojů trenér Vít Raszyk. „Vyselektoval se z karvinských mládežnických družstev a pak působil napříč republikou v různých i druholigových oddílech,“ představil nového kouče. Na lavičce nahradil Josefa Jadrného, který koncem roku na vlastní žádost skončil.

Přípravné zápasy fotbalistů Havířova na jarní část divize F.
Trenér Matušovič je spokojený. Havířov jde do jara s pokorou a sedmi posilami

Na podzim se Dětmarovicím moc nedařilo, za tři výhry a jednu remízu nasbíraly 10 bodů a v tabulce přezimovaly na 12. místě. Jarní úkol je jasný - udržet se v soutěži. „Jsme realisté a momentálně nemáme vyšší cíle. Chceme zůstat na třetím místě odspodu, případně to třeba o jeden dva fleky navýšit,“ uvedl předseda klubu.

„V konkurenci měst, hlavně okresních, a béčkových týmů, je pro nás, jako vesnici, divize asi nejvyšší cíl, který jsme mohli dosáhnout. Pokud se nezlepší finanční situace v klubu a taky situace s tréninkovými plochami, kde už obec začala něco plánovat, ale pořád to není v dohlednu, nemáme na to, abychom hráli vyšší soutěž,“ objasnil Martin Pasz potíže, s nimiž se v současné době potýkají.

Fotbalisté Bosporu Bohumín podlehli v listopadové dohrávce 8. kola divize F doma MFK Karviná B 0:2.
Posílený Bohumín chce dávat víc gólů a na soupeře si připravil nový styl hry

Příprava na jaro byla koplikovaná, přesto nový tým zvládl i několik utkání. „Chtěli jsme jich hrát víc, ale nedovolily nám to změny v kádru. Věříme, že jsme připravení na to, abychom do divize nastoupili v dobré sestavě, avšak je třeba brát v potaz, že první zápas hrajeme v Polance a druhý doma s Karvinou B, takže úvodní dvě kola pro nás budou hodně složitá,“ konstatoval předseda SK Dětmarovice.


Načítám tabulku ...