Fotbalisté Třince v přípravě dosud sehráli pět zápasů a čtyři z nich dokázali vyhrát. Dvakrát v řadě teď svěřenci trenéra Martina Zbončáka zdolali Hlučín, který nejprve porazili 3:2 a o víkendu zvítězili 2:1.

Sobotní duel se hrál na umělé trávě ve Vítkovicích a byli to právě třinečtí, kdo do zápasu vstoupil lépe. První gól dal Puchel, jenž proměnil penaltu po faulu na Khalifu.

Puchel byl aktivní i nadále, další šanci neproměnil, pak ale našel Nešického a zimní posila z Karviné dala na 2:0. „Úvod utkání nám vyšel, dali jsme dvě branky. V dalších minutách se ale hra vyrovnala,“ řekl pro klubový web trenér Třince Martin Zbončák.

Oceláři si doma poradili se Spartou
OBRAZEM: Třinec to na Spartu umí. Letos ji porazil i počtvrté

Do druhého poločasu Třinec prostřídal a do hry poslal i dorostence. „Ti vůbec nezklamali, ale naše hra už byla rozháraná. Už jsme neměli tolik situací, ze kterých bychom mohli dát gól, naopak soupeř hrozil z brejků,“ uvedl Zbončák.

Hlučín hrál aktivně a v závěru snížil na konečných 1:2. „Hlučín byl houževnatý, cítil šanci a rval se o vyrovnání. V týdnu jsme měli dva těžké tréninky v posilovně, což se v závěru utkání projevilo. Kluci už toho měli dost, měli těžké nohy a docházely jim síly,“ uzavřel Zbončák.

Martin Adamský se vrátil k hokeji, nastupuje v krajském přeboru za Frýdek-Místek.
Bývalý kapitán Ocelářů je zpátky! Adamský hraje v přeboru za Frýdek-Místek

FK Fotbal Třinec – FC Hlučín 2:1 (2:0)

Branky: Puchel z pen., Nešický – Dostál. Třinec: Adamuška – Szewieczek (65. Zogata), Ba, Foltyn, Bolf – Puchel, Habusta (46. Machuča), Nešický (70. Khalifa), Khalifa (46. Kaniok) – Dedič, Juřena (46. Petráň). Trenér: Zbončák.