Domácí jsou si vědomi velmi dobré formy ostravského soupeře. „Vítkovice na jaře ještě neinkasovaly, vzhledem ke skladbě jejich soupeřů (Hradec, Varnsdorf, Jihlava) je to velmi kvalitní vizitka,“ uznal trenér Třince Jiří Neček.

Čím si podle něj Vítkovice uhrávají body? „Poctivě a trpělivě brání, na tom to mají postavené. Pak vyrážejí k brejkům a daří se jim je proměňovat. Díky tomu se vezou na bodové vlně,“ popsal třinecký kouč prozatímní úspěšné jaro Vítkovic.

Policejní pes Cherus pomohl při objasňování krádeže.
Šli se zapsat na fotbalový trénink, místo toho měli okrást trenéry

Jeho svěřenci naopak na první jarní výhru čekají. „Dáváme gól na zápas, v Pardubicích jsme se dokonce neprosadili vůbec. Především to se musí změnit. Věřím, že Vítkovice k žádným brejkům nepustíme a ukážeme konečně naši útočnou sílu,“ přeje si Neček.

Už posledně v Táboře nebyl jeho tým daleko od tří bodů. Jednak mu arbitři upřeli v závěru utkání penaltu, hlavně jim však neuznali podle všeho regulérní gól. „Především ta branka nás naštvala. Měla platit. Ale nebrečíme. Spíš jsem chtěl upozornit, že chytáme druhý dech. I naše hra už nějak vypadá. Zatím ale máme poměrně smůlu. Trefujeme tyčky, břevna. Proto věřím, že to v derby konečně prolomíme a dočkáme se vítězství. Kluci by si ho za tu snahu zasloužili,“ má jasno třinecký kouč.

Michal Kovařčík (u puku) a jeho spoluhráči zatím nemají v semifinále štěstíčko.
Michal Kovařčík: Nemůžeme dovolit, aby z Hrubce dělali kašpara!

Ostatně, Vítkovicím mají Třinečtí co vracet. Na podzim v Ostravě prohráli 1:3. „Tam jsme tomu dali,“ zasmál se Neček. „Na derby se ale těšíme. Chceme Vítkovicím přivodit první jarní porážku, dát jim gól. Musíme hrát nátlakově a prosadit se vepředu,“ vyhlásil Neček jasný plán.

K dispozici by měl mít kromě Ciencialy kompletní kádr. „Dokonce s námi začal trénovat už i Čelůstka. Snad se brzy zapojí do hry,“ informoval Jiří Neček.

Sobotní zápas začne v Třinci v 10.15 hodin.

Erik Hrňa a spol. v semifinále s Plzní ztrácejí.
Erik Hrňa nabízí recept na Plzeň: Musíme hlavně zlepšit přesilovky
Oceláři (v bílém) vs. Plzeň.
Třinecký nezdar. Plzeň vyhrála ve Slezsku i podruhé