Třinec si na Chrudim věřil. Chtěl navázat na povedený konec podzimu a udělat důležitý krok k záchraně ve Fortuna národní lize. Počasí tomu ale chtělo jinak. „Připravovali jsme se hodně dlouho, kluci se na zápas těšili. Byli natěšení, chtěli hrát. Dělali jsme, co jsme mohli, ale rozhodčí uznal hřiště za nezpůsobilé,” řekl pro klubový web trenér Třince Martin Zbončák.

Slezané tak tvrdě makali dál a ladí formu na sobotní derby v Opavě. „Myslím si, že jak Chrudim, která hraje o záchranu, tak i Opava jsou kvalitní týmy. V Opavě nás čeká těžký zápas,” uvědomuje si Zbončák.

Zápas v Opavě bude specifický pro třineckého útočníka Václava Juřenu, který v opavské kabině dlouho působil. „Tři roky jsem v Opavě hrál ligu, bylo to super. Teď už jsem zpátky v Třinci a přijedu jako soupeř s touhou uspět. Věřím, že to zvládneme,” říká odhodlaně.

Třinecké fotbalisty ale nečeká v Opavě vůbec nic snadného. „Opava bude mít za zády skvělé fanoušky. Určitě bude hrát kombinační fotbal, ale zároveň budou agresivní a běhaví, nedají nám nic zadarmo. V tomhle všem se jim budeme chtít vyrovnat. Musíme jim to co nejvíce znepříjemnit, aby se nedostali na koně. Stačí jim jeden gól a pak už je diváci poženou dopředu,” dodal Juřena.

Sobotní derby začíná ve 14:30. A hráči Třince si jedou pro body. „Musíme hrát zodpovědně, bojovat všichni za jednoho. Také musíme využít šance, do kterých se dostaneme. Opavě se musíme ve všem vyrovnat, pak už bude záležet na individuálních schopnostech. Bude to velice těžký a pro nás zároveň důležitý zápas, přesto si budeme chtít něco odvézt, nejlépe tři body,” hlásí Juřena.