Třinecký kouč Zbončák udělal oproti minulému utkání několik změn v sestavě a domácí byli v úvodu zápasu aktivní. Z tlaku ale žádný gól nevytěžili. „První poločas byl, co se nasazení táče, v pořádku, ale směrem dopředu jsme byli neškodní,” uvedl po utkání Zbončák.

Začátek druhé půle naopak lépe vyšel Vysočině, která se v jednapadesáté minutě dostala do vedení - 0:1.

Za patnáct minut ale bylo srovnáno. Po rohovém kopu se nejlépe zorientoval Tidjane Djiby Ba a Třinec byl zpátky ve hře. Domácí měli i další nadějné příležitosti, stejně jako Jihlava, další gól už ale nepadl a oba týmy si rozdělily po bodu.

„Klukům jsem poděkoval za to, jak ten zápas odmakali. Zdůraznil jsem jim, že se máme od čeho odpíchnout. Zejména od druhého poločasu, kdy šli za vítězstvím. Kluci projevili touhu, vůli a odhodlání zlomit utkání na svou stranu,” prohlásil Zbončák.

Slezané však zůstávají v tabulce poslední. „Fotbal je dřina, kluci na hřišti nechali všechno. Pokud budeme poctivě pracovat, štěstí se k nám jistě přikloní,” uzavřel Zbončák.

FK Fotbal Třinec - Vysočina Jihlava 1:1 (0:0)

Branky: 66. Ba – 51. Vedral. Rozhodčí: Krejsa – Arnošt, Vyhnanovský. ŽK: Javůrek, Juřena, Ba – Lacko, Tureček, Pojezdný, Selnar, Ritter.

Třinec: Adamuška – Bolf (74. Szewieczek), Bedecs, Ba, Hýbl – Omasta, Habusta, Steinhübel, Javůrek (56. Puchel) – Juřena (86. Ntoya), Petráň. Trenér: Zbončák.