Jenže Třinec inkasoval deset minut před koncem a navíc soupeř hrál tou dobou už dvacet minut v oslabení.

Více než šest stovek diváků vidělo pohledný zápas se zajímavými situacemi na obou stranách. Třinečtí opět přežili penaltu, už třetí v dosavadních šesti duelech soutěže, kterou Prostějov zahrával po ruce Kušníra. Adamuška ji Koudelkovi lapil.

„Co se týče hry, kromě této penaltové situace byla první půle v naší režii. Dvě tři šance jsme tam měli určitě proměnit a vyvíjelo by se to jinak,“ mrzely trenéra Třince Svatopluka Habance promarněné situace jeho týmu.

Burger street festival před OC Frýda ve Frýdku-Místku.
OBRAZEM: Burger street festival přichystal celou řadu netradičních chutí

Ještě na startu druhé půle napálil Valenta míč do břevna. Prostějov posléze srovnal a od toho stavu byl lepší. Navzdory tomu, že Třinec v 59. minutě proměnil penaltu zásluhou Bedecse. Stalo se po faulu na Arroya. Navíc Prostějov dohrával bez vyloučeného Janíčka.

„Jsem překvapený, že jsme ustoupili od důrazného napadání a navíc po té penaltě a proti deseti, že jsme vedení neudrželi. Domácí se neskutečně nadechli a díky obrovskému nadšení vyrovnali. Zaskočilo mě to, protože nemáme úplně mladý tým, takže bychom si takovou situaci měli pohlídat,“ uznal Habanec.

Martin Růžička může Ocelářům chybět až do konce roku!
Smolař Růžička. Ocelářům může chybět až čtyři měsíce!

Třinečtí přistoupili na překopávanou, nedostupovali protihráče a po červené kartě pro Janíčka se začali obávat o výsledek. „Ano, ty obavy tam byly, hráči si nějak popletli úlohy, které mají na hřišti plnit,“ neskrýval Habanec zklamání.

Prostějovský kouč Oldřich Machala doplnil: „Třinec nás v úvodní půli přehrával v agresivitě, napadání. Poločas jsme přežili a ve druhém nastal obrat o sto osmdesát stupňů. Musím složit poklonu našemu týmu, že se nevzdal a předvedl i hezké akce.“

SK Prostějov – Fotbal Třinec 2:2 (0:1)

Branky: 53. Koudelka, 81. Biolek – 21. Valenta, 59. z pen. Bedecs. Rozhodčí: Dubravský – Batík, Dohnálek. ŽK: Janíček, Biolek, Kroupa – Bedecs, Valenta, Kušnír, R. Vaněk. ČK: 58. Janíček (P). Diváci: 633.

Třinec: Adamuška – Omasta, Gáč, Bedecs, Kušnír – Arroyo, R. Vaněk (87. Samiec), Machalík (84. Wojnar), Valenta, Hlúpik – Kubala (69. Cienciala). Trenér: Habanec.

Ilustrační foto
Přehrada Baška už není vhodná ke koupání
Vizualizace hřiště u Sokolíku ve Frýdku-Místku.
Rekonstrukce hřiště u Sokolíku je v plném proudu