„Vůbec jsme nečekali, že si tady vytvoříme tolik šancí,“ přiznal nový trenér Třince Tomáš Jakus.

Své svěřence ale připravil na výbornou, neboť ti se hned po sedmi minutách ujali vedení po gólu Dediče.

O pár minut později nastala možná klíčová pasáž zápasu. Omasta oslovil přihrávkou Ilka, který ze sedmi metrů nevyužil obrovskou šanci. Třinec mohl své vedení navýšit, místo toho se o několik chvil později radovala z vyrovnání Vysočina.

Třinec (v červeném) podlehl po boji Jihlavě.Zdroj: Jaroslav Loskot

„To byla velká škoda. Čekali jsme, že Jihlava bude tradičně silná na míči, ale chtěli jsme vycházet z brejků a jeden nám v úvodu utkání vyšel. Další šanci jsme ale nedali a Jihlava toho využila,“ popsal Jakus hlavní momenty první půle.

Třinečtí do poločasu úspěšně odolávali snaze domácích o vedení a do druhé půle nastoupili opět s vervou. V 50. minutě utekl Janošík, hosté mohli celou situaci 4 na 2 dohrát, ale nestalo se a pak už se k očekávanému tlaku propracovala Jihlava.

Ilustrační fotografie.
Medvěda v Beskydech už řeší úřady. Kraj žádá o povolení k odchytu

Dala vítězný gól, Třinci naopak jeden nebyl uznán pro ofsajd. „Závěr byl už trošku hektický, končili jsme s hrou na tři útočníky, dokonce jsme nedohráli do gólu další zajímavou situaci, ale musím říct, že to hráči odmakali a s podobným poctivým výkonem máme šanci bodovat i v těžké sérii, která nás teď čeká,“ připomněl Jakus náročný los svého mužstva, které se po Jihlavě utká v závěru soutěže s dalšími předními týmy soutěže Hradcem Králové, Brnem a Českými Budějovicemi.

Vysočina Jihlava – Fotbal Třinec 2:1 (1:1)

Branky: 20. a 63. Klobása – 7. Dedič. Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Dresler. ŽK: Janoščín, Dedič, Kušnír, Samiec (všichni T). Diváci: 1191.

Třinec: Adamuška – Ilko, Bedecs, Kušnír, Janoščín – Vaněk, Samiec – Omasta (76. Arroyo), Weber (63. Buchvaldek), Janošík (84. Schwendt) – Dedič. Trenér: Jakus.

Bazaly na archivním snímku. Legendární ostravský stadion v pátek 19. dubna 2019 oslavil 60 let.
OBRAZEM: Co nabídl uplynulý týden v regionu? Prohlédněte si fotogalerie
Tomáš Marcinko dal jediný gól svého mužstva v pátečním utkání.
Tomáš Marcinko: Zatím je to o detailech