„Hradec byl sedmdesát minut lepší, ale samozřejmě bod se počítá,“ uznal domácí kouč Svatopluk Habanec.

Jeho tým toho soupeři v první půli moc nedovolil. Výjimkou byla 17. minuta, kdy se po zákroku Bedecse na Kvídu kopala penalta. Brankář Adamuška ji ale Prekopovi zneškodnil a podobně jako proti Jihlavě tak domácí přečkali penaltu bez úhony.

„To nás samozřejmě povzbudilo v našem úsilí bodovat,“ doplnil Habanec. Ovšem pokud platilo, že Třinečtí do šancí soupeře nepouštěli, pak totéž platilo i na druhé straně pro Hradec.

Vrtulník ZZS Moravskoslezského kraje.
Muž spadl při paraglidingu. Zasahovat musel vrtulník

Skóre se měnilo až na startu druhé půle, kdy se po rychlé akci prosadil Vlkanova a Hradečtí pak měli dvě solidní příležitosti svůj náskok navýšit. Frýdkovu střelu však Adamuška vytěsnil na tyč a Firbacher z otočky bránu přímo přestřelil.

Domácí začali zlobit až v závěru, kdy větší aktivitu zúročil v branku střídající Valenta – 1:1. „Myslím, že naše střídání naši hru oživila, ať už šlo o Valentu nebo ještě předtím o Kušníra. Byli jsme dravější a směrem dopředu i něco vytvořili,“ komentoval to Habanec.

Třinečtí fotbalisté (v červeném) doma remizovali se silným Hradcem Králové 1:1.Zdroj: Petr Rubal

V hektickém závěru mohly rozhodnout oba týmy. Adamuška chytil Martincovi tutovku a Frýdek technickou střelou jen těsně minul růžek třinecké svatyně. Domácí gól dokonce dali, a to zásluhou Kušníra, rozhodčí ale po chvíli váhání raději odmávali ofsajd, jako několikrát v průběhu zápasu.

„Dlouho si nikdo nic nevytvořil, my jsme zahodili pokutový kop, ale i tak tam byly tři gólové šance. Nakonec jsme mohli i prohrát, takže máme smíšené pocity,“ zhodnotil zápas hradecký trenér Zdenko Frťala. 

Fotbal Třinec – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 83. Valenta – 48. Vlkanova. Rozhodčí: Petřík – Dresler, Lakomý. ŽK: Bedecs, Cienciala, Gáč, Arroyo, Kušnír, Valenta, Kubala – Kvída. Diváci: 842.

Třinec: Adamuška – Omasta, Bedecs, Gáč, Janoščín (46. Kušnír) – R. Vaněk (61. Valenta) – Hlúpik, Machalík, Cienciala (81. Wojnar) – Arroyo, Kubala. Trenér: Habanec.

Ilustrační foto
Městské lázně v Třinci ukončily provoz
Oceláři mají za sebou druhé přípravné utkání. Kanonýr Martin Růžička se v něm připomněl hattrickem.
Zápas partnerských klubů pro Oceláře