„V týdnu jsme hodně pracovali na tom, abychom nějaké góly konečně dali, ale teď vidím, že bychom měli taky zapracovat na tom, abychom je i nedostávali. Pořád inkasujeme takové naivní branky… Budeme muset něco změnit a to rychle,“ uznal trenér Třince Jiří Neček.

Ten mohl před utkáním přivítat nové posily, záložníka Ondřeje Kušníra, naposledy hrajícího za pražskou Duklu, a Matěje Schwendta z Příbrami. Ani oni však nezabránili čtvrté porážce v řadě.

Ilustrační foto.
Nedá si pokoj. Opakovaně kradla zboží v obchodě

„Zase jsme obdrželi klíčový gól do šatny, to nás postihuje v poslední době dost často. Pak ztrácíme body, protože to takticky nezvládáme,“ uvědomuje si Neček.

Za první půli nemohl moc chválit, ale druhá se mu už líbila. „Byly tam takové nedorazy, propadali jsme v soubojích, ale po přestávce se to zlepšilo, chodili jsme do hlaviček, byly tam i šance,“ vybavoval si příležitosti Hejného a Čelůstky. „Jenže bez gólu s tím nic neuděláte. Pak už to byla křeč,“ připustil.

Exligista Kušnír se mu líbil. „Jde vidět, že je to zkušený borec, čišela z něj jistota. Uklidňuje hru, v utkání strhával kluky. I Matěj hrál slušně, podle mě budou oba přínosem,“ míní Jiří Neček.

Fotbal Třinec – FK Pardubice 1:2 (1:2)

Branky: 41. K. Hejný – 9. Kovář, 45. Petráň. Rozhodčí: Mrázek – Lakomý, Batík. ŽK: Kovář (P). Diváci: 450.

Třinec: Paleček – Ilko (31. Schwendt), Čelůstka, Reintam, Bedecs, Velner (76. Samiec) – Kušnír, Vaněk, Šumbera, Janošík – K. Hejný (76. Dedič). Trenér: Neček.

Ilustrační foto
Pro motocyklistu letěl vrtulník