Trenér Tomáš Jakus po svém posunu do role hlavního kouče udělal s týmem už 13 bodů. Z posledních tří zápasů v týdnu získal Třinec 9 bodů při skóre 9:1. „Kéž by nám to vydrželo až do konce,“ směje se Tomáš Jakus.

Jeho tým prožil opět ideální začátek zápasu. „Podobně jako ve Vlašimi nám pomohl brzký gól a pak se to odvíjelo přesně v tom duchu, v jakém jsme to chtěli odehrát,“ pochvaloval si.

Budova VŠB-TU Ostrava. Ilustrační foto.
Unikát! Strojaři chtějí učit restaurování technických památek!

Plány mohli Pražané domácím narušit v 25. minutě, kdy propadlý balon po rohu neusměrnil do sítě Frizoni, ale to bylo během poločasu jedinkrát, co viktoriáni zazlobili.

Jinak se zápas odehrával v režii hutníků, kteří během minuty přidali další dvě branky a bylo hotovo. „O přestávce jsem kluky v šatně nabádal, aby hráli dál naplno, protože ještě není hotovo, ale za stavu 3:0 to bylo trochu ospalé,“ připustil Jakus, že domácí už neměli potřebu hnát se za dalšími góly.

Třinečtí fotbalisté (v červeném) si doma poradili s adeptem sestupu Žižkovem.Zdroj: Petr Rubal

Po hodině hry navíc přidal čtvrtý gól Janošík a utkání se dohrávalo v poklidné atmosféře. Žižkovští hrozili ojediněle a Třinec držel míč. Nakonec dospěl bez potíží k povinným bodům.

„Klukům se zvedá sebevědomí, věřím, že to proti Brnu a Budějovicím bude vidět, přestože jde o úplně jiné soupeře než byl Žižkov,“ uznal Jakus.

Fotbal Třinec – Viktoria Žižkov 4:0 (3:0)

Branky: 6. Samiec, 29. Buchvaldek, 30. Dedič, 65. Janošík. Rozhodčí: Matějček – Flimmel, Poživil. ŽK: Rothe, Bazal, Žežulka (všichni Žižkov). Diváci: 468.

Třinec: Adamuška – Ilko, Šuľa, Bedecs, Janoščín – R. Vaněk, Samiec – Buchvaldek (55. Omasta), T. Weber (69. Arroyo), Janošík – Dedič (79. Demjan). Trenér: Jakus.

Ilustrační foto.
Sprejer poničil ve Frýdku-Místku i fasády
Radost s nejbližšími. Václav Varaďa slaví se svými dcerkami.
Trenér mistrů Václav Varaďa: Srdce a bojovnost jsme měli větší