„Hráli jsme přesně to, co jsme si naplánovali. Díky brzké brance jsme mohli hrát v bloku a zkusit vytěžit něco z brejků,“ pochvaloval si po středečním utkání trenér Třince Tomáš Jakus.

Taktika vyšla na jedničku. Vlašim se musela snažit, hrála dopředu a hosté ji trestali. „Už v první půli jsme mohli přidat jeden dva góly. Nepovedlo se, ale po přestávce už jsme naše šance proměnili,“ pochvaloval si Jakus.

Požár kamionu u česko-polské hranice v Bílé.
Poblíž beskydské Bumbálky shořel polský kamion se dřevem

Třinečtí se postarali o jednu z nejrychlejších branek sezony. Už ve druhé minutě našel Arroyo Janošíka a ten prostřelil Bačovského.

Vlašim znejistěla a Slezané se mohli držet svého plánu, se kterým pod Blaník přijeli. „Vše nám hrálo do karet,“ pochvaloval si Jakus.

Oceláři se mohou i letos těšit na Spengler Cup v Davosu.
Oceláři pojedou znovu na Spengler Cup

Jeho svěřenci nechali hrát domácí, ti sice drželi míč, ale hráli s ním prakticky jen po šestnáctku. Dál je pozorná obrana Třince nepustila. Vlašim si do poločasu vytvořila jednu velkou šanci, Fotrova dělovka šla ale vedle. „S přibývajícím časem jsme domácí akce četli čím dál lépe a stopeři se lépe zajišťovali,“ vysvětlil Jakus.

Jak se střílí branky, ukázal domácím Weber, který v 58. minutě přidal druhý gól a zanedlouho to bylo už 0:3 po Dedičově trefě, kterého viděl před prázdnou bránou Janošík.

Oceláři jsou mistry a na vyhlášení hokejisty sezony to bylo vidět.
Oceláři bodovali v anketě Hokejista sezony

Domácí už za tohoto stavu rezignovali. „Tři body jsou super. Teď to ještě potvrdit doma a pak si to můžeme rozdat s aspiranty na postup. Nadále zůstává naším cílem první půlka tabulky,“ zopakoval Tomáš Jakus.

Sellier & Bellot Vlašim – Fotbal Třinec 0:3 (0:1)

Branky: 2. Janošík, 58. Weber, 64. Dedič. Rozhodčí: Petřík – Fišer, Pfeifer. Bez ŽK. Diváci: 520.

Třinec: Adamuška – Ilko, Bedecs, Šuľa, Janoščín – Dedič, Janošík (80. Cienciala), R. Vaněk, T. Weber – Omasta (71. Buchvaldek), Arroyo (46. Samiec). Trenér: Jakus.

Archivní snímek zachycuje autobus u vrcholu Lysé hory.
Autobusy budou opět jezdit na Lysou horu
Patrik Strnad ještě v dresu frýdecko-místeckých Valcířů.
Ve Frýdku se k němu nechovali podle představ, v Uničově si Strnad říká o základ