Ta pro ně začne nedělním utkáním na hřišti Českých Budějovic.

Svěřenci trenéra Jiřího Nečka pokračovali ve slibných výkonech z poslední sezony i během letní pauzy, ve které neprohráli ani jednou, přičemž měli za soupeře prvoligové celky olomoucké Sigmy, Žiliny, Ružomberku či maďarského týmu Újpest Budapešť.

Ilustrační foto.
Silné deště zvedly hladiny řek a přehrad, nezpůsobily ale větší škody

Výsledky i výkony třineckých hráčů opravňují před novou sezonou k optimismu. „Připouštím, že jsme tak trochu namlsaní, ale zároveň i obezřetní, protože nic nepřijde samo. Budeme muset opět tvrdě pracovat a své pozice si zasloužit. Ale rádi bychom hráli vrch tabulky, do první třetiny tabulky se chceme vejít,“ odtajnil cíle klubu Jiří Neček.

V přípravě prokázal jeho celek nejen fotbalové, ale i morální kvality. „Nezlomily nás nepříznivé průběhy zápasů proti Sigmě ani Újpesti, dokázali jsme se prosadit naší vlastní hrou, což se cení,“ konstatoval Neček.

Senior taxi. Ilustrační foto
V Bystřici začalo se začátkem prázdnin jezdit Senior taxi

Na start soutěže se už v Třinci všichni těší. „Začínáme s Budějovicemi, kde jsme posledně odehráli výborné utkání, jedno z lepších na jaře, takže doufáme, že ho dokážeme zopakovat,“ ztratil Neček pár slov k začátku soutěže.

Třinec může těžit z faktu, že se mu, až na Juřenu, který šel zkusit štěstí do prvoligové Opavy, podařilo udržet kádr pohromadě, což je pro konsolidaci mužstva velmi důležité. „Skončily nám pouze hostovačky a již zmíněný Venca Juřena, který byl pro naši hru klíčový. Nicméně věřím, že jej v našem útoku nahradí Karel Hejný. Ten má sice jiný herní styl, je to jiný typ útočníka, ale v součinnosti s mužstvem by mohl být stejně platný. Jde jen o to najít společnou řeč se spoluhráči, aby z toho těžil celý tým. To už je ale naše úloha, abychom nalezli vhodnou strategii,“ usmívá se Neček.

Nemocnice ve Frýdku-Místku má nová oddělení.
Nemocnice má nové oddělení pro intenzivní péči

Momentálně zraněného Lukáše Buchvaldka by zase mohl nahradit Tomáš Omasta, který do Třince přišel jako tip hrajícího trenéra Havířova Miroslava Matušoviče. „Mírovi musím poděkovat. Jeho doporučení se ukázalo oprávněné, protože Tomáš je opravdu zralý na kariérní posun. V přípravě mě mile překvapil. Není jednoduché skočit z divizní soutěže do druholigového mužstva, ale on se jeví solidně a měl by Buchvaldka zastoupit,“ uznal Neček.

Připraven pomoci je i zkušený stoper Michal Mravec, nebo naopak mladíci Martin Samiec a Lukáš Cienciala. „Potřebujeme do týmu dál zapracovávat naše mladé. Kádr se mi zdá vyvážený, uvidíme, co předvedeme v samotné soutěži. Od toho se bude vše odvíjet,“ zakončil Neček.

Ilustrační foto.
Policisté si posvítili i na motorky, odhalili několik hříšníků