Domácí nasměroval k výhře exhavířovský Omasta, ve druhé půli potvrdil tři body pro hutníky Hejný a Třinec se raduje ze zasloužené výhry. „Zaplaťpánbůh. Dneska nerozhodovala ani tak hra, jako výsledek. Bylo nám jedno, jestli si za celý zápas vypracujeme jen jednu šanci. Potřebovali jsme vyhrát. Klidně i 1:0 v poslední minutě,“ ulevilo se trenérovi mužstva Jiřímu Nečkovi.

Naštěstí pro jeho svěřence předvedl Třinec celkem kompaktní výkon. „Jen prvních dvacet minut bylo nervózních, ale pak se do toho kluci dostali. Pomohl úvodní gól. Ale nevadí, že to bylo z velké části upracované. Mnohdy jsou taková vítězství cennější, než když se daří a tým vyhraje třeba 5:0,“ porovnával Neček.

Byl rád nejen za hráče, ale i za diváky, kterých v příjemném sobotním dopoledni dorazilo na stadion Rudolfa Labaje téměř pět stovek. „Nedaří se nám a oni stejně přišli v slušném počtu. Chtěl bych jim za to moc poděkovat. Ta výhra je hlavně pro ně,“ uznal Neček.

Třinec. Ilustrační foto.
Třinec v neděli oslaví vstup mezi elitu

Na domácích bylo skutečně vidět, jak si cíleně jdou za třemi body. „Byla tam enormní chuť nepříznivou sérii zlomit, kluci si za tím šli, z toho jsem měl také radost. V závěru visel gól na vlásku a mohlo to dopadnout ještě lépe, ale i za 2:0 jsme rádi. Prioritní bylo dotáhnout se na celky před námi. Zůstali jsme sice poslední, ale už ta situace vypadá lépe a můžeme se posouvat,“ pochvaluje si Neček.

Třinec tak konečně čeká poměrně uvolněný víkend bez stresu a napětí. Nyní však bude důležité na výhru navázat. „Uvědomujeme si, jak náročný program nás čeká. Ale není zbytí, potřebujeme na ty tři body navázat, aby to mělo nějaký vliv na naše postavení v tabulce. Ve Varnsdorfu to ale bude náročné,“ uznává trenér Třince.

V poháru se jeho týmu daří, tak proč si na venkovní výkony nevzpomenout právě v neděli ve Varnsdorfu? „Určitě uděláme vše pro to, abychom tam bodovali. Bude to těžký týden,“ připomíná Neček blížící se pohárový duel v Olomouci a následný sobotní duel s exligovou Jihlavou.

Fotbal Třinec – Baník Sokolov 2:0 (1:0)

Branky: 29. Omasta, 58. Hejný. Rozhodčí: Vojkovský – Polák, Pfeifer. ŽK: Kušnír – J. Dvořák. Diváci: 410.

Třinec: Adamuška – Ilko, Kušnír, M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín (72. Janošík) – Omasta (82. Schwendt), R. Vaněk, Weber, Šumbera – Hejný (68. Dedič). Trenér: Neček.

Třinecké fotbalisty čeká v poháru další výjezd. Tentokrát do Olomouce.
Třinec musí v poháru na Hanou