Osmadvacetiletý záložník se na stadion v Srbské ulici vrací po třech a půl letech. „Je to pravda. Šimon za námi dorazí v sobotu odpoledne na soustředění na Maltu. Na úrovni klubů už jen ladíme poslední detaily přestupu,“ potvrdil brněnský sportovní manažer Tomáš Požár.

Se Zbrojovkou okusil nejvyšší soutěž, v níž odehrál sedmnáct utkání a vstřelil jednu branku. Poté přestoupil do Znojma a před dvěma lety zamířil do Třince. 

Povedla se mu minulá sezona, v níž zaznamenal devět branek a na čtyři přihrál. „Doufal jsem už loni, že něco přijde, teď se po půlroce ozvalo Brno. Brno je pojem a jelikož mě klub chce, je to pro mě obrovsky pozitivní překvapení,“ řekl Šumbera.

Ilustrační foto.
V sadech začalo kácení stromů

Na podzim zlínský rodák naskočil do všech šestnácti druholigových utkání a vstřelil jediný gól právě při výhře 2:1 nad Zbrojovkou. „Druhou ligu sledujeme a máme docela slušný přehled, kdo a jak tam hraje. Šimon patřil mezi hráče, které jsme měli na seznamu a bavili se o nich, zda pro nás můžou mít přínos. Nakonec jsme se rozhodli, že ho přivedeme,“ objasnil Požár.

Jeho přínos vidí na levě straně hřiště. „Má šikovnou levou nohu, dokáže hrát z křídla i prostředka, na levé straně zahraje cokoli. Umí kopnout standardku. Věřím, že zvýší konkurenci,“ popsal ho manažer.

Do Zbrojovky přišel před pěti lety jako neznámý hráč s minimem startů ve druhé lize za Zlín. „Byl jsem mladý, přišel jsem bez historie a hned naskočil do ligy. Za tři roky od odchodu jsem se vyhrál, vracím se o dost zkušenější a rozhodně moudřejší,“ pronesl záložník.

Třinečtí fotbalisté (v červeném) s novými hráči remizovali v Karviné.
Třinec na úvod remizoval, zkouší Ekvádorce

Ve druhé nejvyšší soutěži teď mění jedenáctý celek za sedmý. „Ambice, historie i celý brněnský klub jsou někde jinde. Pro mě to rozhodně není málo, je to další výzva,“ sdělil Šumbera.

Na jaře nevzdává ani boj o postup, na třetí barážovou příčku ztrácejí Brňané sedm bodů. „Když jsem hrál ve Znojmě, byli jsme po podzimu první o osm bodů a stejně jsme nepostoupili. Vím, že se náskok dá stáhnout, a věřím, že máme možnost ještě skončit třetí a v baráží bojovat o postup,“ uvažoval hráč.

Příchodem Šumbery Zbrojovka s posilováním nekončí. „Pořád hledáme fotbalisty i na stranové pozice. Nebudu komentovat konkrétní jména, ale určitě jsme nepřestali komunikovat o tom, že přivedeme třeba ještě jednoho hráče,“ doplnil Požár. 

Brněnský celek v pátek dorazil na soustředění na Maltu, kde se v sobotu od jedenácti hodin dopoledne utká v semifinále Final Four Tisport ligy s Táborskem. 

Třinec (v bílém) proti Karlovým Varům.
Více energie měli nakonec Oceláři
Ilustrační foto.
Pro dvojici turistů v Beskydech letěl vrtulník