Utkání se odehrálo na nově položeném trávníku a skvěle připravené hřiště přímo vybízelo k ofenzivnímu fotbalu. Toho se však diváci v první půli nedočkali. Poločas byl hodně svázaný taktikou a každý tým měl pouze po jedné šanci.

„První poločas byl opravdu opatrný, z naší strany nepovedený. Prakticky jsme si tam nic nevytvořili. Druhý už byl lepší, byly tam závary, ale zase – dostali jsme gól,“ shrnul své pocity nespokojený kapitán Zbrojovky Pavel Eismann.

Oceláři vstoupili do Ligy mistrů smolnou porážkou.
Hokejisté Třince odstartovali Ligu mistrů porážkou

Čerstvá posila z Ukrajiny

Třineckým se povedlo favorita zaskočit nasazením Ukrajince Leonida Akulinina, který v 52. minutě těžil z výborné práce Arroya a dal vstupní gól zápasu. „Ten hráč má u nás nějakou historii, před třemi lety hrál v Bohemce druhého útočníka s Patrikem Schickem, ale pod trenérem Pivarníkem už pak nedostával prostor a vrátil se zpět na Ukrajinu. Jsme rádi, že se jeho nasazení povedlo, vyřizovali jsme horečně víza a Leonid byl platný, dokonce dal gól,“ pochvaloval si nasazení vytáhlého forvarda třinecký trenér Svatopluk Habanec.

Třinečtí fotbalisté (v červeném) remizovali s Brnem 1:1.Zdroj: Petr Rubal

„Když jsem viděl, jaký je to čahoun a navíc pohybově zdatný, tušil jsem, že s ním budeme mít problémy,“ přiznal kouč Zbrojovky Pavel Šustr. Jeho obavy se potvrdily, více však brněnského trenéra zklamal výkon jeho svěřenců.

„Budu dnes hodnotit jen náš výkon, a ten jednoduše nebyl dobrý. Pořád pokračujeme v trendu posledních zápasů, bojíme se hrát, z toho pramení ztráty míčů, brejky soupeře… My jsme dnes v Třinci nepředvedli takřka žádný výkon a jsme rádi za ten bod,“ dodal zklamaně Šustr.

Jeho tým srovnal krok i skóre Jakubem Černínem, který se prosadil coby střídající hráč po rohovém kopu.

Ilustrační foto.
Dvořákova ulice ve Frýdlantu je po rekonstrukci

Domácí záložník Tomáš Omasta litoval po zápase toho, že se Třinec po vedoucí brance zbytečně stáhl. „Najednou jsme nechali Zbrojovku hrát, ta později srovnala. Tam se to asi lámalo. Chtěli jsme hrát stejně, i když jsme vedli, ale nepovedlo se nám to,“ štval Omastu menší výpadek.

Jinak se Třinec nemá zač stydět, odehrál vydařenou partii. „Asi poprvé jsme byli ve všech statistických ukazatelích lepší. Doteď jsme hráli bez klasického útočníka, jen s brejkovými typy, dnes už se naše hra celou dobu blížila tomu, jak bych si to představoval. Takže utkání hodnotím pozitivně, přestože jsem doufal, že vyhrajeme,“ uzavřel brněnský rodák Svatopluk Habanec.

Jeho tým je se sedmi body ze sedmi zápasů jedno vítězství od posledního místa, nutno však dodat, že hra je lepší výsledků a Třinečtí už navíc odehráli všechny duely proti největším favoritům soutěže. Ve druhé půlce podzimu by tak měli při zachovaném trendu nastartovat cestu vzhůru.

Fotbal Třinec – Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 52. Akulinin – 64. Černín. Rozhodčí: Cihlář – Hájek, Šimáček. ŽK: Jakub Šural, Černín (oba Brno). Diváci: 722.

Třinec: Adamuška – Omasta, Gáč, Bedecs, Kušnír (73. Cienciala) – Machalík, Samiec – Arroyo (66. Janoščín), Valenta, Hlúpik – Akulinin (79. Tijani).

Brno: Floder – Jakub Šural, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský, Krška, Bariš (54. Černín), A. Fousek (55. Šumbera) – Růsek (46. Pachlopník), Pázler.

Ilustrační foto.
Bič na neukázněné řidiče v Beskydech. Zvýší radary bezpečnost?
Dětské hřiště na ulici Míru ve Frýdku-Místku je dočasně uzavřeno.
Dětské hřiště na ulici Míru je dočasně uzavřeno