Ještě nedávno Pavel Zavadil válel ve Fortuna lize. V minulé sezoně působil v brněnské Zbrojovce, které pomohl s návratem mezi elitu, pak ale svou profesionální kariéru uzavřel.

Kopačky však definitivně na hřebík nepověsil a posílil Řepiště. Čtyřiačtyřicetiletý záložník zamířil do krajského přeboru i se svým synem Nikolou, v jedné kabině se navíc sešel s Michalem Daňkem nebo Danielem Tchuřem.

Řepiště, které chce postoupit do divize, však do sezony nevstoupilo ideálně a na trenérském postu brzy došlo ke změně. Luboše Adlera nahradil právě Zavadil, jenž se stal hrajícím koučem.

Kvůli zranění teď na hřišti chybí, v roli trenéra se mu ale daří náramně. Své svěřence naposledy dovedl k výhře 2:0 nad Brušperkem a připsal si už šestý triumf v řadě. „První poločas byl z naší strany daleko lepší než ten druhý. Měli jsme velmi dobré pasáže, naše hra měla od začátku parametry,“ řekl pro Deník.

Domácí vedli od dvacáté minuty zásluhou Jurči, definitivní pojistku však přidal až čtyři minuty před koncem Krpec. „Za předvedený výkon kluky musím pochválit. Byli jsme více než vyrovnaným soupeřem. Bohužel, když nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát,“ prohlásil trenér Brušperku Ondrej Hančin.

Zavadil byl potěšený s výsledkem, výkon jeho svěřenců ve druhé půli ale podle něj mohl být lepší. „Přestali jsme hrát, vázla nám organizace hry, nechávali jsme soupeři prostor a nedostávali jsme se k odraženým míčům. Jsem ale rád, že jsme vyhráli, bylo to zasloužené, jsme na správné cestě,“ dodal Zavadil.

Řepiště je v tabulce třetí, jen o skóre za Českým Těšínem a Petřvaldem na Moravě. A brzy by mohl být tým ještě silnější. Na trávník se totiž plánuje vrátit i Pavel Zavadil. „Dávám se dohromady. Myslel jsem, že už budu hrát, ještě mě to ale nepustilo. Už brzy se ale určitě dostanu na hřiště,“ věří.