„Všem děkuji za podporu. Dost bylo očerňování. Pojďme pracovat všichni pro fotbal,“ prohlásil. „Jsem rád, že je to za námi. Předvolební boj byl tvrdý, a i když jsem na to byl upozorňován, tak jsem to možná díky mládí a naivitě nečekal, takhle silné. Byla to velká zkušenost," uvedl.

Beneš je reprezentantem hnutí Fevoluce, které zaštiťují bývalí reprezentanti Vladimír Šmicer či Jan Koller. Ondrouška porazil poměrem hlasů 45:19.

Jiří Smutný, předseda OFS Cheb.
Bizarní dohra fotbalových voleb na Chebsku. Rozhodl hod kostkou

Právě poražený Ondroušek jako první pogratuloval Benešovi k vítězství. Beneš zase ocenil práci svého předchůdce Stanislava Kalába, který pro OFS Olomouc pracoval 20 let.

Podle očekávání se těsně před volbou předsedy vzdal kandidatury na předsedu bývalý dlouholetý funkcionář Sigmy Jiří Kubíček. Ten se postaral o velký vzruch ještě před startem valné hromady. Měl totiž pozitivní test na koronavirus, který museli delegáti povinně absolvovat.

K mužům v sále, kteří kontrolou prošli, promluvil prostřednictvím videohovoru. V něm se pustil do Benešova týmu. Po pěti vyhrazených minutách na vystoupení byl odpojen.

V závěru ještě stihl stáhnout svou kandidaturu na předsedu. Protože tuto část ale neslyšeli všichni delegáti v sále, bylo nutné se s ním spojit znovu, což se zprvu setkalo s nevolí.

Do výkonného výboru následně valná hromada zvolila Martina Černého, Dušana Garguláka, Michala Ponížila, Davida Kubíka, Miroslava Suchého, Tomáše Zapletala, Karla Kulatého a Karla Šrámka.