Jenže pichlavé vzkazy nejen na adresu brněnské Zbrojovky oceňuje řada fotbalových příznivců. „Člověka, který se stará o tento účet, je pro druhou ligu škoda,“ napsal do komentáře Jaroslav Plašil. „Cením Líšeň!“ přidal uživatel Jiří Bejček z Olomouce.

Terčem posměchu se stala vedle Zbrojovky i druholigová pražská Dukla, která kvůli nedohrání skupiny o udržení v první lize ztratila poslední naději na postup. „Hoďte tam zpátečku, Duklo Praha! Liga zadarmo holt není pro všechny,“ poznamenal ironicky autor.

Fotbalisté Líšně se radují.
Líšeň vyzkoušela nového útočníka, Szotkowski přispěl gólem k remíze

Twitter Líšně
Oficiální účet
Název: SK_Lisen_Brno
Sledující: 104 uživatelé
Založení: únor 2020
Neoficiální účet 
Název: sk_lisen
Sledující: 686 uživatelů
Založení: červenec 2019

Po zmíněných příspěvcích se na Twitteru o druholigovém klubu z východu Brna začalo dost mluvit. „Zdravá rivalita, vtípky a další reakce k tomu přece patří. Jinak doteď polovina lidí ani neví, kde se Líšeň nachází. Nejlepší způsob, jak se dostat pozitivně do povědomí lidí je kvalitní twitterový účet,“ odpověděl anonymně na otázku Deníku Rovnost správce neoficiálního líšeňského účtu.

Vše odstartovalo až oznámení postupu brněnské Zbrojovky do první ligy, o kterém rozhodlo Ligové grémium v pátek 17. července. O den později účet informoval fanoušky o rekonstrukci líšeňského trávníku. „Když se rozdávala liga zadarmo, nedostalo se v Brně na všechny. Začínáme tak chystat hřiště na další sezonu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE,“ stálo v příspěvku, kterého si všiml i oficiální twitterový účet pražské Dukly.

Návrat Zbrojovky mezi elitu může však Líšni pomoct. Její spolupráce na přestupovém trhu může být ještě větší. „Na Moravě je těžké sehnat hráče na přestup i hostování, takže klub je chtě nechtě odkázaný na úzkou spolupráci se Zbrojovkou,“ zmínil správce účtu.„V Líšni jsme celou dobu Zbrojovce přáli, aby byla prvoligová,“ potvrdil líšeňský kouč Milan Valachovič.

Nová posila brněnské Zbrojovky Jan Hlavica (na snímku vlevo) zahájila s týmem letní přípravu na první ligu ve čtvrtek.
Výpověď v práci a přestup do Zbrojovky. Sportu jsem dal prioritu, hlásí Hlavica

Líšeň účet s víc než šesti sty sledujícími uživateli nespravuje. „S příspěvky se rozhodně neztotožňujeme a poškozují naše dobré jméno. Účet není oficiální,“ prohlásil předseda líšeňského klubu Karel Hladiš s tím, že se pokouší o jeho zrušení.

Ověřená stránka Líšně udává založení letos v únoru, sledovanější neoficiální účet už loni v červenci. Jejich příspěvky jsou často totožné. „Jsme první líšeňský účet. Dlouhou dobu nás všechny kluby i novináři oprávněně považovali za oficiální. Nedávno si však jeden neschopný člověk z klubu vytvořil další účet,“ vysvětlil anonymní správce.