Jedno bylo již před volbami jasné, post neobhajoval dosavadní šéf Rostislav Votík. Ujal se však zahájení valné hromady KKFS a následně byl zvolen předsedajícím valné hromady.

PŘEHLEDNĚ: Mapa fotbalových okresů. Změn je dost, ale ne na Moravě

Hned na to proběhlo jednání o složení mandátové komise. Následně se začalo rozhodovat o nejvyšším postu. Kandidáti byli dva: bývalý sudí Václav Krondl a funkcionář Tomáš Provazník.

Každý měl své podporovatele, očekával se vyrovnaný boj, ale výsledek zaskočil. V prvním kole nebyl předseda zvolen. Tenhle scénář platil také ve druhém kole, znovu byl poměr hlasů 15:15.

Podle platných stanov musel o předsedovi rozhodnout hod kostkou.

Kostka podruhé
Tahle situace se už na západě Čech odehrála - kostka rozhodovala o složení výkonného výboru OFS na Chebsku.

V hodu kostkou přálo fotbalové štěstí Provazníkovi. I tady ale došlo k nevídanému dramatu, při prvním pokusu hodili oba kandidáti šestku, při druhém padla dvakrát trojka. Až napotřetí slavil Provazník. A to díky dvojce, Krondl měl jedničku! 

Nový šéf, který je zároveň zastupitelem v Sokolově a má zkušenosti z Ligové fotbalové asociace, se hodlá zaměřit na práci s mládeží.

"Karlovarský kraj je nejen ve fotbale, ale v důležitějších segmentech na posledních příčkách. Nižší fotbalová úroveň není otázkou posledních let, ale je dlouhodobou záležitostí," podotkl v exkluzivním rozhovoru pro Deník.

Tomáš Provazník, sportovní ředitel Baníku Sokolov, se bude premiérově ucházet ve čtvrtek 29. dubna na valné hromadě KKFS v Karlových Varech o post předsedy Výkonného výboru KKFS.
Mojí snahou bude kluby spojovat a nikoliv mezi nimi stavět zeď, říká Provazník

Mimochodem, není spojen s Fotbalovou evolucí, reformním hnutím. "Jsem připraven spolupracovat s každým, kdo má chuť pomoci," vyhlásil.