Opava si vítězství odpracovala

Slezský FC Opava – Pardubice 1:0 (1:0)
Branka: 45+6. z pen. Smola. ČK: 45+4. Cadu (Pardubice).

„Dění na hřišti se se dá shrnout do vydřeného, vybojovaného zápasu. Opavské vítězství bylo doslova vykoupeno krví. Je vidět, že je aktuální situace svazuje. Vytrácí se z její hry lehkost, což se ale dalo čekat. Zápas s Pardubicemi Opavští odpracovali a za to byli odměněni gólem z penalty. Pro tým je důležité, aby hráči těžkou situaci vymazali z hlavy, protože naděje umírá poslední.“

Baník zápas kontroloval

Baník Ostrava – Příbram 5:0 (2:0)
Branky: 37. Ndefe, 39. Holzer, 56. Tetour, 60. Šašinka, 75. Pokorný.

„Na hře Baníku je po změně trenéra vidět uvolnění. I když na Slavii prohráli, už tam ve druhém poločase předvedli dobrý výkon. V sobotu vyjma úvodních patnácti minut, kdy Příbram měla náznaky brejků měl Baník zápas jednoznačně pod kontrolou. Vytvářel si šance, dal pět gólů a zaslouženě vyhrál.

Šance Slavie v Evropské lize

Jsem pořád optimistou. Kluci si asi představovali v prvním zápase lepší výsledek. Pořád ale mají obrovskou šanci postoupit. Slavia je schopna dát dva tří góly. V první utkání to bylo o tom, zda se ji podaří přidat druhý, třetí gól. Pořád platí, že má kvalitnější a lépe připravený tým než Rangers a já věřím, že se ji podaří postoupit.