Grémium klubů v pátek rozhodlo, že se liga dohraje, neboť po výsledcích karvinských testů tomu už nic nebrání. Možná by se ani nikdo nedivil, kdyby se koronavirová nákaza během týdne vyskytla v nějaké jiné kabině…

Milostivě však byla zrušena baráž. Ligové grémium se snažilo v pátek na svém zasedání vyhovět pokud možno největšímu počtu zainteresovaných klubů. V médiích často vystupující Brno a Dukla, které vyřvávaly, jak by vůči nim zrušení baráže bylo nefér, musí být spokojeny. Do ligy se totiž podívají oba. I když je baráž zrušena. Tedy Dukla za předpokladu, že se skupina o záchranu dohraje.

Z nejvyšší soutěže sestoupí jen poslední, což kluby také s přimhouřením oka odkývaly. Zdá se tedy, že jsou všichni spokojeni. Tedy až na toho chudáka, který opravdu sestoupí. Vyvstává otázka, proč se vlastně nepřistoupilo k variantě nesestupu? První liga je výkonnostně výš než ta druhá, ale fotbal v rukou LFA se snažil vyhovět hlavně druholigistům.

Nelze se nezbavit dojmu, že pokud by se koronavirová nákaza objevila v kabině některého z pražských klubů, na nějaké grémium by se nečekalo a liga by rovnou skončila. V západní Evropě normální obrázek.

Být oním prvoligovým sestupovým nešťastníkem, asi by stálo za pokus obrátit se na soud kvůli jasné neregulérnosti soutěže. A liga s osmnácti účastníky, když už léta je každému jasné, že i šestnáct je moc, protože kvalita soutěže strádá, to už snad ani za dodatečný komentář nestojí.

Ilustrační foto.
Šachty OKD mají na Karvinsku končit. Těžit se bude ještě maximálně dva roky
Karvinští fotbalisté dohrají skupinu o záchranu a v případě úspěchu už se jich baráž týkat nebude.
Grémium rozhodlo. Soutěž se dohraje, ruší se jen baráž. Karviná to respektuje