Úvod vyšel Opavě, která moha jít už ve 2. minutě do vedení. Skákavý pokus Součka ze strany vyrazil Laštůvka na roh. V 11. minutě zahrozili hosté znovu a jen centimetry je dělily od gólu. Sám před brankou se ocitl Sus, jehož střelu vytěsnil konečky prstů Laštůvka na tyč.

Pochod fanoušků Opavy na vítkovický stadion, 29. listopadu 2019 v Ostravě.
VIDEO: Baník hostil Slezský FC! Opavští fanoušci dorazili do Ostravy

Domácí se dostali poprvé ke slovu v 16. minutě poté, co byl před vápnem faulován Kuzmanovič. Jeho následný přímý kop na zadní tyč si Fendrich pohlídal. Nebezpečnější hosté se dostali do další šance ve 22. minutě. Schaffartzik však hlavičkoval zblízka vedle pravé tyče.

Důležitý moment přišel ve 42. minutě. Domácí Jánoš vystihl rozehrávku a hnal se do přečíslení. Za půlkou ho ragbisticky složil Souček, který dostal v pádu od záložníka Baníku facku, za což viděl červenou kartu. Opavský mladík viděl za nedovolený zákrok žluté napomenutí.

OSTRAVSKÉ DOUBLEDECKERY budou mít prosklenou střechu:
Smlouva na doubledeckery je podepsaná. Do Ostravy přijedou v létě!

Po přestávce se na šanci čekalo do 79. minuty a probojovali se do ní oslabení domácí. Po rychlém výpadu se dostal ke střele z pravé strany Fleišman, jehož dělovku na přední tyč vytěsnil Fendrich s námahou na roh. V nastavení poté fantasticky zlikvidoval hlavičku Diopa.

Baník Ostrava – SFC Opava 0:0

Rozhodčí: Berka – Flimmel, Váňa. ŽK: Jánoš, Smola, Jirásek – Souček, Mondek. ČK: 42. Jánoš (Baník). Diváci: 12 855.

Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman – Holzer (64. Granečný), Jánoš, Hrubý (90. Procházka), Kuzmanovič – Diop, Smola (77. Jirásek). Trenér: Páník.

SFC Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek – Sus (75. Šulc), Souček, Schaffartzik (64. Juřena), Jan Řezníček (87. Helebrand), Mondek – Dedič. Trenér: Balcárek.