Byl to hodně emotivní zážitek. Eriksen, který se podruhé narodil, se vrátil na hřiště v den svých 30. narozenin. V přípravném utkání za londýnský klub z Premier League odehrál proti Southendu hodinu a asistencí se podílel na vítězství 3:2. Sám mohl i skórovat.

Dánský fotbalista Christian Eriksen bude hrát za Brentford.
Fotbalový zázrak. Eriksen se po zástavě srdce vrací, bude hrát za Brentford

"Christian ve své nejlepší formě umí dirigovat hru. Volí správné přihrávky a je hrozbou pro soupeře. K tomu výborně zahrává standardní situace. Je to hráč, kterému můžete dát míč a on vyřeší všechny problémy, které má před sebou. Do klubu přinese také zkušenosti z vrcholového fotbalu. Věřím, že bude mít velký vliv jak v kabině, tak na hřišti," vítal Eriksena na palubě kouč nováčka anglické ligy Thomas Frank.

Eriksen prodělal srdeční zástavu 12. června během úvodního utkání Dánů na Euru proti Finsku a život mu zachránil až včasný zákrok lékařů na hřišti. Kvůli voporovanému kardiover-defibrilátoru musel následně rozvázat angažmá v Interu Milán.

V lednu podepsal smlouvu s Brentfordem do konce sezony. Dánský záložník se chce vrátit i do reprezentace. Jeho snem je účast na letošním světovém šampionátu v Kataru. Teď je k tomu zase o kousek blíž.

Obránce West Hamu Kurt Zouma.
VIDEO: Šílený Zouma. Spoluhráč Součka kopal a mlátil kočku, ozvala se i policie

"Chci hrát zase fotbal a dokázat, že to byla jen jednorázová záležitost. Sním o tom, že se vrátím do reprezentace," hlásil Eriksen hned jak se vylízal z nejhoršího a začal individuálně trénovat.

Nyní se podle svých slov cítí dokonce líp než před srdečním kolapsem. "Posledních šest měsíců jsem měl čas na sobě pracovat, takže teď jsem možná v lepší kondici než předtím. Chybí jen ta zápasová praxe. Nevidím důvod, proč bych se nemohl vrátit na stejnou úroveň," svěřila se bývalá hvězda Tottenhamu v nedávném rozhovoru pro BBC.