Fotbalisté Viktorie Plzeň absolvují třetího a čtvrtého ledna funkční testy, které prověří jejich fyzickou připravenost. V pátek 5. ledna se pak svěřenci trenéra Pavla Vrby sejdou na hřišti v Luční ulici na prvním společném tréninku.

Do zimní přípravy by se měly zapojit i tři nové posily – Jean-David Beauguel (Zlín), Joel Ngandu Kayamba (Opava) a Erik Pačinda (Dunajská Streda).

Budge Manzia
Opava hlásí první posilu, přichází Manzia

První týden se budou viktoriáni připravovat dvoufázově v domácích podmínkách. V plánu jsou tři přípravná utkání – Viktoria se postupně utká na hřišti v Luční ulici s třetiligovou Jiskrou Ústí nad Orlicí a druholigovými soupeři Baníkem Sokolov a FK Ústí nad Labem.

V neděli 20. ledna pak odcestují fotbalisté Viktorie na herní soustředění do Španělska, tentokrát do Málagy. Na Pyrenejské poloostrově stráví dva týdny a během soustředění se utkají se čtyřmi zahraničními soupeři.

„Jejich jména jsou v současné době v jednání a zveřejněna budou později,“ říká mluvčí FC Viktoria Plzeň Václav Hanzlík. Ze Španělska přiletí výprava fotbalistů Viktorie Plzeň v sobotu 2. února a už následující víkend je čeká ostrý start do jarní části sezony. Do ní vstoupí Západočeši úvodním kolem FORTUNA:LIGY v Mladé Boleslavi.

Dušan Melichárek
Gólman Melichárek má po konci v Brně novou výzvu. Teď ho čeká Chelsea

Ve čtvrtek 14. února si doma zahrají první zápas vyřazovací fáze Evropské ligy s Dinamem Záhřeb. O víkendu přijede do Plzně lídr FORTUNA:LIGY Slavia a ve čtvrtek 21. února sehraje Viktoria v Záhřebu s Dinamem odvetu Evropské ligy.

Program přípravy

3. a 4. ledna: Funkční testy

8. ledna: Viktoria – Ústí nad Orlicí (Luční ulice)

12. ledna: Viktoria – Sokolov (Luční ulice)

17. ledna: Viktoria – Ústí nad Labem (Luční ulice)

20. ledna: Odlet na soustředění do Málagy

Zápasy ve Španělsku: 23. ledna, 24. ledna, 28. ledna, 1. února

2. února: Návrat ze soustředění

Předání cen výhercům ze soutěže o trofeje z Ligy mistrů.
Výherci soutěže k Lize mistrů převzali ceny