Slezané šli do vedení už v 6. minutě, kdy se hlavou trefil Jakub Janetzký, který zužitkoval střílený centr Jana Schaffartzika.

„Ocitl jsem se u lajny a měl prostor. Soustředil jsem se na to, ať dám dobrý centr po technické stránce, to se povedlo. Naši hráči si udělali prostor a Kuba Janetzký se krásně trefil,“ popisoval situaci autor gólové nahrávky.

Česko "21" - Lotyšsko "21": Radost z vítězství
Jednadvacítku opět čeká v kvalifikaci o Euro Chorvatsko a Řecko

Severočeši dokázali brzy odpovědět trestným kopem Potočného. „Věděli jsme, že Liberec má dobré standardky. Tahle mu vyšla, Potočný to trefil dobře. Říkali jsme si, že nesmíme polevit. Celý tým pracoval velice dobře. Když se zpětně ohlédnu, do vyložené šance jsme domácí nepustili,“ pokračoval Jan Schaffartzik.

Jan Schaffartzik - Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Petr WidenkaUž v pohárovém duelu proti Spartě Opavští ukázali, že mají silnou lavičku. Na severu Čech přišel další důkaz. Hostující stratég byl nucen udělat čtyři změny.

„Jsme profíci, musíme poctivě trénovat a čekat na šanci, když přijde, chytit ji za pačesy. To je přesně náš případ, náš tým ukázal velkou sílu,“ podotkl třicetiletý záložník.

Nečekané tři body pro Opavské se upekly šest minut před koncem, v době, když na hřišti chyběl domácí záložník Petr Ševčík, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Brankář Liverpoolu Alisson Becker.
Měli jsme za něho zaplatit víc. Liverpool po postupu oslavuje gólmana Alissona

„Nemyslím si, že by Ševčíkovo vyloučení sehrálo až tak důležitou roli. Nám se naskytla standardka, kterou jsme využili. Těžili jsme z výškové převahy,“ poznamnal Jan Schaffartzik.

Opavě aktuálně patří v tabulce desátá příčka.

„Máme krásný pohled na tabulku, ale musíme se držet nohami na zemi. Rozestup je minimální, stačí dvě porážky v řadě a jste poslední,“ uzavřel Jan Schaffartzik. Už v sobotu čeká Opavu zápas s Mladou Boleslavi. A té mají Slezané co vracet…

Slezský FC Opava veze tři body z Liberce.
Senzace U Nisy, Opava urvala tři body