Reprezentační přestávka ale do Ďolíčku přinesla lepší zprávy. „Přišla nám vhod. Věděli jsme, že náš stav byl špatný,“ pokýval trenér. Hlavní rozdíl? Marodka se vyprazdňuje. „Do normálního režimu se vrátil Filip Hašek, Martin Hašek doléčil rameno a Jusuf vyřešil potíže s kolenem,“ přiblížil stav tří opor.

Tomáš Řepka
Řepka do vězení nepůjde. Za pornoinzeráty odpracuje 300 hodin prospěšných prací

Otazník visel hlavně nad stavem bahrajnského útočníka Jusufa, který odjel na sraz národního týmu. „Jeho zranění mělo takový charakter, že mu nároďák naopak pomohl. Akorát se vrátil, jeden trénink si dá individuálně a pak se už zapojí normálně,“ konstatoval Hašek. Uzdravení tří hráčů je pro fanoušky zelenobílých barev příznivou zprávou.

Cílem je střed tabulky

Prohry s Boleslaví, Teplicemi a Jabloncem totiž znamenaly pád na jedenáctou příčku, což rozhodně neodpovídá ambicím týmu, který v minulé sezoně skončil sedmý. „Naším cílem je vrátit se do prostřední skupiny tabulky,“ zmínil Hašek.

Bohemku nyní čekají dva domácí zápasy, navíc proti týmům, které jsou v tabulce pod ní. „Je to jasně dané,“ konstatoval trenér. „Pokud se nám podaří zvítězit v obou zápasech, tak můžeme být relativně v klidu. Je to jen v našich rukách,“ říká před nadcházejícími zápasy proti Příbrami a Dukle.

Mimo hru je nadále pětice hráčů: Bederka, Reiter, Schumacher, Juliš a Vondra. 

Do zimní přestávky zbývají sehrát ještě celkem čtyři kola. Pak se může bilancovat. Ovšem kdo ví, zda se počet Hašků v Ďolíčku nesníží ze tří na jednoho. Okolo Martina staršího i mladšího totiž krouží zvědové z dalších klubů. Hodně hlasitě se ozývá především Sparta…

Brankář Arsenalu Petr Čech.
Brankář Petr Čech: Do české ligy se už nejspíš nevrátím