Teď v sobotu poprvé nastoupil proti ní za Olomouc. A když v 70. minutě střídal spoluhráče Texla, přivítal ho bouřlivý potlesk zaplněné Doosan Areny.

„Krásné to bylo,“ říkal novinářům a na chvilku se odmlčel, jako by si v hlavě přehrával všechny krásné okamžiky plzeňského angažmá. S Plzní si zahrál proti slavné Barceloně i AC Milán, po nevydařeném angažmá v německém Wolfsburgu se do Viktorie vrátil a v roce 2015 s ní získal český titul.

Michael Ngadeu-Ngadjui
Ngadeu uličníkem! Podle šéfa Slavie Tvrdíka odejde i druhý obranný pilíř

„Já jsem tady zažil krásné časy a rád se sem vždycky vracím. Jsem rád, že fanoušci nezapomněli a takhle mě přivítali,“ doplnil Václav Pilař. A mohl být slavný, jenže stoper Štěrba poslal jeho centr z pravé strany hlavou těsně nad. A z protiútoku Kovařík upravil na konečných 3:1 pro Plzeň.

Popište vůbec, jaký byl váš návrat do Plzně?
Zvláštní bylo, když jsem šel do hostující kabiny, kde jsem nikdy nebyl a ani jsem nevěděl, jak to tam vypadá. Trošku mě to táhlo doleva, do šatny domácích, ale šel jsem doprava. (usmívá se)

A váš nástup na hřiště nebyl zrovna optimální, chvilku nato viděl Yunis druhou žlutou a byl vyloučen…
No, nastoupil jsem na hřiště, náš brankář nakopl balon a hned přišla červená karta. Není ideální jít do zápasu v takovou chvíli. Hrát tady v Plzni v oslabení je strašně těžké. Už v prvním poločase jsme na hřišti nechali spoustu sil a pak v oslabení to bylo složité.

Co byste řekl na adresu Viktorie Plzeň?
Ukázala se její velká síla a kvalita. Už v prvním poločase si vytvořila tři čtyři situace, ale nevyužila je. My jsme dali gól a klíčové by bylo udržet v poločase náskok. Jenže Plzeň do půle vyrovnala a narostla jí křídla.

Mladý fanoušek Slavie Jakub Vítek.
Český chlapec si plní sen. Pro školní noviny zpovídá světová fotbalová esa

Takže rozhodujícím okamžikem byl vyrovnávací gól?
Ano. Klíč byl udržet vedení do poločasu. To by zamávalo s každým mančaftem, ale to se nám bohužel nepodařilo. Plzeň pak měla víc příležitostí a vyhrála.

Poslední dobou vás často trápila zranění. Jak se teď zdravotně cítíte?
Dobře, všechno jsem odtrénoval, i když po zápase občas mívám nějakou úlevu. Cítil jsem se zdravý, až na takový banální problém s nártem. Stalo se to tak před pěti dny. Mám to na silnější noze, ale zatnul jsem zuby.

Nemrzelo vás, že jste nebyl v základní sestavě?
Samozřejmě jsem chtěl hrát, ale měl jsem celý týden právě problém s tím nártem. Bojoval jsem, trénoval, ale asi to nebylo ono, omezovalo mě to při střelbě. Trenér se rozhodl takhle, čekají nás další zápasy a já věřím, že na sobotu už budu stoprocentně připravený.

Fotbalista Paris St. Germain Neymar (vpravo).
Neymar a spol. Svět řeší soudní tahanice i vydírání golfem